Dette ved vi om Microsoft Surface Laptop

Der er mange ukendte faktorer omkring Surface Laptop. Vi har samlet det vi ved om Microsofts konkurrent til Chromebook.

Microsoft Surface Laptop (Foto: Microsoft)

Microsoft Surface Laptop (Foto: Microsoft)

Microsoft har netop løftet sløret for en ny bærbar i Surface-serien. Hvor både Surface Pro og Surface Book er en hybrid mellem en bærbar og en tablet, er den nye Surface Laptop udelukkende en bærbar.

Microsoft har været lidt sparsomme med oplysningerne omkring Surface Laptop, men vi giver dig her en oversigt over de vigtigste punkter.

Windows 10 S

Den nye Surface Laptop kører Windows 10 S, som er en nedbarberet udgave af Windows 10. Windows 10 S skal ses som en konkurrent til ChromeOs. Alle programmer og apps skal hentes via Microsofts egen Windows Store.

På den ene side, betyder det en øget sikkerhed, da det ikke er muligt at installere programmer udenom Windows Store. På den anden side betyder det også, at du er afhængig af, at de programmer, som du gerne vil bruge også er tilgængelige i Windows Store.

Office 365 er tilgængelige i fuld version. Det betyder, at du ikke skal arbejde i en nedbarberet udgave af eks. Word.

– Windows 10 S; ny skrabet Windows-udgave til studerende

Muligvis gratis opgradering til Windows 10 Pro

Microsoft har annonceret, at købere af en Surface Laptop vil kunne opgradere til Windows 10 Pro gratis i en begrænset periode. Efterfølgende vil det være muligt at opgradere til Windows 10 Pro for $49.

Vi ved ikke på nuværende tidspunkt om dette også gælder det danske marked. Vi kender endnu ikke prisen for det danske marked.

Du kan ikke ændre browser eller søgemaskine

Windows 10 S (Foto: Microsoft)

Windows 10 S (Foto: Microsoft)

Hvis du vil benytte Windows 10 S skal du være indstillet på at bruge Microsofts egen browser Edge. Der er på nuværende tidspunkt ikke andre tilgængelige browsere i Windows Store, og dermed kan du altså ikke benytte Chrome eller Firefox.

Microsoft har dog åbnet døren for, at andre browsere benyttes, hvis f.eks. Google er indstillet på at gøre Chrome tilgængelige i Windows Store. Om Google Chrome bliver tilgængelig i Windows Store vides ikke på nuværende tidspunkt.

Windows Edge er indstillet som standardbrowser, og dette kan ikke ændres. Det betyder, at hvis du f.eks. åbner et link fra en e-mail, vil det åbne i Microsoft Edge browseren.

Du skal også vænne dig til at bruge Bing som søgemaskine, da det heller ikke er muligt at ændre den i Windows 10 S. Microsoft har blokeret for muligheden for at ændre søgemaskinen til eks. Google i Windows 10 S.

 Microsoft lancerer Chromebook konkurrenten Surface Laptop

Flere udgaver af Surface Laptop

Ligesom i resten af Surface-serien, kommer der forskellige udgaver af den nye Surface Laptop.

Trusted Review har lavet en praktisk oversigt over de forskellige udgaver af Surface Laptop. Du kan se den herunder. På nuværende tidspunkt ved vi ikke, om alle modeller vil være tilgængelige på det danske marked.

[infogram id=”surface_laptop_sammenligning” prefix=”cIv”]

– Surface Book fra Microsoft kommer endelig til Danmark

Microsoft Surface Laptop (Foto: Microsoft)

Microsoft Surface Laptop (Foto: Microsoft)

Stofbeklædt keyboard

Microsoft har beklædt området omkring tasterne og trackpaden med stof, som skulle give den en meget blød og varm fornemmelse. Der er tale om et materiale ved navn alcantara, som skulle være meget slidstærkt og modstandsdygtig over for pletter. Tiden vil vise, om stofbeklædningen kan holde i længden.

Skærmen er på 13.5 tommer med en opløsning på  2,256×1,504 pixels (201 ppi); 3:2 aspect ratio.

Der er tale om en touchskærm, hvor det er muligt at bruge Microsofts Surface Pen.  Skærmen er beskyttet af Gorilla Glass 3

Surface Laptop vejer 1,25 kg og har dimensionerne 308 x 223 x 14.5 mm

Højtalerne gemmer sig under tasteturet.

– Chrome OS og Chromebook er et lynhurtigt Windows-alternativ

Ingen USB-C port

Surface Laptop får ikke en USB-C port, men kommer i stedet med en USB 3.0 indgang , 3,5 mm. jack-stick til lyd, Mini DisplayPort og en Surface Connect port.

På toppen af skærmen er der monteret et 720 HD kamera, som gør, at du kan logge ind via ansigtsgenkendelsei Windows Hello.

Microsoft Surface Laptop (Foto: Microsoft)

Er dette den nye Google Pixel?

Surface Laptop ser umiddelbart ud til at være en rigtig lækkert designet laptop. Men jeg kan alligevel ikke lade være med art tænke på, om Surface Laptop ender som den nu afdøde Google Pixel Chromebook

Her var en virkelig godt designet bærbar med kraftig hardware og en virkelig god skærm – men som kørte på ChromeOs.

Til en billig computer kan jeg sagtens forstå, at man kan acceptere et nedbarberet styresystem som Windows 10 S. Men giver Windows 10 S overhovedet mening på Surface Laptop, som har en startpris på 8.799 kroner.?

Til den pris forventer jeg et fuldt styresystem, hvor jeg selv kan bestemme hvilke programmer og søgemaskiner, jeg vil bruge.

– Google Pixel 2 – måske tre Pixel-enhder på vej – de nyeste rygter

Skal den udfordre Apple?

Samtidigt lander vi i Apple-land med den pris. Microsoft vil gerne have fat i de studerende, som i høj grad benytter Apples bærbare. Igen er spørgsmålet, om de er villige til enten at leve med begrænset funktionalitet, som Windows 10 S byder på, eller vil betale ekstra for at få den fulde udgave af windows?

Hvis og hvis….

Surface Laptop Burgundy (Foto: Microsoft)

Lige nu er der rigtigt mange ting, som vi ikke ved. Vi har ikke selv haft Surface Laptop mellem hænderne, og derfor må vi læne os op af andres indtryk. Vi ved ikke om Windows Store bliver den næste Apple Store med et væld af programmer og apps.

Det er ikke sikkert, at det bliver noget problem at være bundet til Windows Store i Windows 10 S. Omvendt spøger spøgelset fra Windows telefonerne i kulissen. Her måtte man desværre se langt efter mange af de mest almindelige apps.

– Apple imponerer ikke – iPad fortsætter nedturen

Mere til historien

Surface Laptop lander i de danske butikker den 15. juni. 2017.

Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram