Windows 10 S - ny skrabet Windows-udgave til studerende

Microsoft har løftet sløret for Windows 10 S. Med det nye styresystem vil Microsoft have fat i de studerende og uddannelsessektoren.

Windows 10 S (Foto: Microsoft)

Windows 10 S (Foto: Microsoft)

Microsoft har netop præsenteret en ny udgave af Windows - Windows 10 S. Det nye styresystem er en mere enkel og nedbarberet udgave af Windows 10.

Med Windows 10 S vil Microsoft konkurrere med Chrome OS, som benyttes på Chromebooks. Da Chromebooks ofte er meget billige i indkøb, har de vundet indpas i uddannelsessektoren, og det er dette marked som Microsoft også gerne vil have en bid af.

Surface Book fra Microsoft kommer endelig til Danmark

Windows 10 S er et lukket system

I pressematerialet lægger Microsoft vægt på sikkerheden i Windows 10 S. Alle apps og programmer skal hentes fra Microsofts egen Windows Store. Det er ikke muligt at installere programmer uden om Windows Store i Windows 10 S.

Microsofts egne programmer som Word, Excel, PowerPoint og OneNote vil naturligvis være mulige at køre i Windows 10 S. Det vil også være muligt, at køre andre end Microsofts egne programmer, men kun hvis de er tilgængelige i Windows Store.

I pressematerialet skriver Microsoft: "Windows 10 S gør det også nemmere for elever at organisere deres skolearbejde og administrere projekter gennem de nye Tabs-faner og den nye Tab Preview Bar. Med understøttelsen af ​​Windows Ink i Microsoft Edge kan eleverne skrive noter direkte på hjemmesider og dele dem med deres klassekammerater."

Microsoft lancerer Chromebook konkurrenten Surface Laptop

Mere til historien

Ifølge The Verge vil dog være muligt at opgradere - mod en engangsbetaling - til Windows 10 Pro, hvis man vil have adgang til det fulde styresystem. Hvis du opgraderer til Windows 10 Pro vil det ikke være muligt at gå tilbage til Windows 10 S.

Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Fortnite vinker farvel til PC-spillere

Det populære spil Fortnite er snart slut for en række spillere, der spiller på Windows.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Outlook er nu gratis

Microsoft gør deres mest eftertragtede app gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram