10 gaveidéer til konfirmanden anno 2017

1

GUIDE: Skal du til konfirmation i løbet af foråret, men mangler en gaveidé? Her er 10 konfirmandgaver med bud til enhver pengepung og budget.

Gaver tech miljø smartphone computer
10 gaver idéer til konfirmanden

10 gaver hvor alle kan være med

Inden længe er det ved at være højsæson for konfirmationer i de danske hjem. Det betyder også, at de mange gæster skal købe gaver. Nogle af disse gæster har enorme pengesummer at købe gaver for, mens de hos andre er små. Vi har derfor fundet et udvalg af gaver, som passer til alles økonomi.

Rigtigt mange konfirmander ønsker sig efterhånden gaver fra teknologiens verden. Så er de ikke lige til en cykel eller andet spændende kan det sagtens være en MacBook, fladskærm, diverse mærketøj eller andet i den stil, som er øverst på ønskesedlen.

MereMobil.dk giver dig her 10 gaveidéer, der kan blive årets hit hos konfirmanderne i 2017.

1. MacBook

For at give en MacBook i konfirmationsgave, så skal man nok være en af de virkelig nærmeste til konfirmanden eller også have pokkers mange penge. Derfor er en MacBook ofte noget, som konfirmanderne måske køber selv efterfølgende.

Afhængig af model så koster en MacBook fra 8.799 for en MacBook Air og op til 24.599 kroner for den helt store MacBook Pro. Priserne er fra Apples officielle hjemmeside. Måske der kan findes tilbud, så du kan spare lidt penge.

Pris: Fra 8.799 kroner

2. Apple TV (4. generation)

TV i dag er anderledes end tidligere. De unge ser ikke så meget flow-TV, men mere streaming af diverse ting – når det passer dem.

Det giver Apple TV dem mulighed for. Ligesom de mange apps også giver andre muligheder. På fjerde generation af Apple TV er det også muligt at spille lidt. Det er dog langt fra på niveau med eksempelvis en PlayStation 4.

Apple TV (4. generation) koster 1.399 kroner for udgaven med 32 GB intern hukommelse, mens varianten med 64 GB intern hukommelse koster 1.799 kroner. Disse priser stammer fra Apples officielle hjemmeside.

Pris: Set til 1.199 kroner på %%%% Pricerunner.dk.

3. Google Chromecast Ultra

Den nyeste generation af Googles Chromecast hedder Chromecast Ultra. Denne tilbyder at kunne afspille film i 4K. Og derudover er den hurtigere end tidligere versioner. Det betyder blandt andet at streamingen går i gang med det samme.

Det er også muligt, at ”nøjes” med den tidligere model, som hedder Chromecast 2. Denne koster omkring 299 kroner. Læs også vores anmeldelse af Chromecast Ultra.

Pris: Set til 630 kroner på %%%% Pricerunner.dk.

4. Powerbank

En powerbank kan til tider være et ganske godt bekendtskab. Og er konfirmanden ofte på farten, så kan det være super fint med sådan en i tasken.

Powerbanken.dk har en række forskellige produkter at vælge mellem, hvor særligt Anker er det mest populære mærke.

Vi kan blandt andet anbefale GreyLime Power Stone på 10.400 mAh til 349,00 eller Anker PowerCore 10.000 mAh med Quick Charge 3.0 & Power IQ til 399 kroner.

Pris: Fra 349 kroner

5. Samsung Gear 360

Samsung Gear 360 er et 360 graders kamera, som formentlig vil vække begejstring hos mange i YouTube-generationen.

De kan så filme ”hele vejen rundt” om dem selv. Gear 360 findes i to varianter. Den første model virker kun med Samsungs egne produkter og kan fås ned til lige under 1.600 kroner. Har man en anden telefon, så skal man se på den nye generation, som netop er lanceret. Den er dog endnu ikke kommet i butikkerne. Og det er uvist præcis, hvornår den kommer i handlen herhjemme.

Men efter lanceringen i slut februar skrev vi følgende: Prisen er aktuelt ukendt, men i udvalgte lande vil den kunne købes i starten af andet kvartal 2016. Dermed kan der altså være håb for, at den når at lande inden konfirmationerne rammer. Læs her mere om Gear 360.

Pris: Fra 1.549 kroner

6. Ny smartphone

En ny smartphone kan bestemt også være en super god gaveidé til konfirmanden. Dog afhænger det nok af, hvad konfirmanden allerede har af telefon. I dag har mange unge de nyeste telefoner selv før de bliver konfirmeret. Er det tilfældet, så er andre gaveidéer måske bedre.

Dog kan konfirmationsalderen også for mange være der, hvor de får den første ”nye” smartphone. Og måske endda en af topmodellerne.

Konfirmander i år er derfor i skudlinje til at modtage en af de nye Galaxy S8-modeller fra Samsung eller en iPhone 7/iPhone 7 Plus.

Andre telefoner der kunne være interessante for konfirmanderne anno 2017 kunne måske være Huawei Mate 9 Pro eller OnePlus 3T.

Læs den store Galaxy S8 anmeldelse

Pris: Fra 3.000 kroner

 7. Smartwatches

Outsideren kan man måske kalde denne gaveidé. Smartwatches har endnu ikke haft det store gennembrud. Men skal du til konfirmation ved en teknikinteresseret, så kan et smartwatch som Apple Watch Series 2 eller Samsung Gear S3 bestemt være en mulighed. Læs testen af Gear S3 her.

Pris: Fra 2.700 kroner

8. Fitness-armbånd

Er konfirmanden interesseret i sport og fysisk udfoldelse, og ikke allerede har et fitness-armbånd, så vil det hos mange også kunne vække lidt glæde med et fitness-armbånd. Fitness-armbåndene kan nogle forskellige ting, og der er ingen tvivl om, at man også får det man betaler for. Det er derfor oftest de ældre versioner eller de modeller, som har begrænsede funktioner, der er billigst.

De bedste producenter af fitness-armbånd på det danske marked er Garmin og Fitbit.

Pris: Fra 300 kroner

9. Chromebook eller PC

Er budgettet ikke til en MacBook eller lignende så kan en PC eller Chromebook også være et alternativ. Disse kan stadigvæk klare skolebruget for de unge mennesker.

Vi kan eksempelvis anbefale Acer Chromebook 14, som er et lynhurtigt Windows alternativ, i en studievenlig prisklasse. Den har flot design og funktionelle features.

TEST: Acer Chromebook 14 – en lynhurtig prisbasker

Der findes også et væld af forskellige PC’ere, som helt sikkert vil gøre en konfirmand glad. Disse findes i mange forskellige prisniveauer.

Pris: Fra 2.800 kroner

10. Gavekort til Dropbox, iCloud, Netflix, Spotify eller andet

Afhængig af dit budget, så kan der også købes en række gavekort til forskellige løsninger. Det være sig alt fra diverse streamingtjenester og cloud-løsninger.

Ønsker du at give konfirmanden lidt hygge og underholdning, så kan det være alt fra film til musik, at du kan købe gavekort til. Det kan være Apple Music, Spotify eller Netflix og HBO Nordic, hvis det er musik eller film der har interessen.

Tænker du det er vigtigt med sikker opbevaring i skyen, så kan gavekort til diverse cloud-løsninger være en idé. Eller en ekstern harddisk, hvis du er mere til en ”fysisk gave”.

Dette er en super fin gaveidé til dig, som gerne vil give en god gave, men har et begrænset budget.

Pris: Fra 50 kroner

Mere til historien

Det er og har aldrig været en hemmelighed, at rigtigt mange konfirmander også ønsker sig penge. Og en smart ting er, at flere banker giver en lukrativ rente i ét år, hvis man indsætter konfirmationspengene. De kan derfor yngle flot, mens man tænker over hvad man skal bruge dem på. Derfor kan man med fordel undersøge om ens aktuelle bank tilbyder en sådan løsning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer