Snart kan du betale med MobilePay fra en låst telefon

4

MobilePay kan snart bruges i butikker direkte fra låseskærmen. Integration i betalingsterminaler er også på vej.

MobilePay (Foto: Danske Bank)
MobilePay kan snart bruges i butikker uden telefonen bliver låst op (Foto: Danske Bank)

Danskerne har taget mobilbetaling til sig i stor stil. MobilePay og Swipp kæmpede bravt, og Swipp tabte kapløbet. MobilePay er nu tjenesten, som alle danske banker satser på. Swipp lukkede og slukkede helt per 1. marts 2017.

Det betyder også, at der lige nu ikke er andre store konkurrenter, men alle venter spændt på ”det mobile Dankort” fra Nets. Mens vi venter, så ligger MobilePay ikke på den lade side. Der arbejdes stadig på flere funktionaliteter.

En af funktionaliteterne er en løsning, der skal gøre det hurtigere og nemmere at betale fra mobilen – nemlig betaling direkte fra låseskærmen. For betalinger under 200 kroner, behøver man ikke låse telefonen op, og åbne en specifik applikation, før betalingen kan gennemføres. Beløbet behøver ikke være 200 kroner, men kan justeres lidt.

Funktionaliteten ligner det der kendes fra et Dankort med såkaldt “kontaktløs betaling”.

MobilePay fortsatte successen i 2016 – et tilbageblik

Den nye måde at benytte MobilePay på vil også fungere på flere eksisterende betalingsterminaler, som i dag understøtter kontaktløs betaling med f.eks. Dankort.

Det betyder altså, at butikkerne kan slippe for de seperate MobilePay-bokse, som de er nødt til at have i dag, og i stedet blot bruge de terminaler, der bruges til de fysiske Dankort.

Nyere kortterminaler har Bluetooth, hvilket også gør det muligt for iPhone-brugere at benytte løsningen. Dette nye tiltag vil formentlig også blive afgørende for udbredelsen af mobilbetaling i fremtiden.

 – MobilePay vil konkurrere mod Betalingsservice

MobilePay har udtalt, at de er den første mobilbetalingsløsning, som tilbyder betaling direkte fra låseskærmen.

I Norge har MobilePay allerede offentliggjort, at denne løsning bliver rullet ud i løbet af første halvår 2017. I Danmark er “Tap and go”-betaling også på vej inden for de nærmeste måneder.

MobilePay har netop præsenteret mulighed for abonnementsbetaling via applikationen, og i forbindelse med præsentationen på pressemødet kom det også frem, at betaling fra låst telefon er næste skridt.

Mere til historien

MobilePay reducerer prisen markant for forretningsdrivende i et forsøg på, at være mere konkurrencedygtig.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer