IKEA angriber Philips Hue med billigt smart-lys

IKEA har meldt sig klar til kamp, mod blandt andet Philips Hue, med lanceringen af deres smart-lys serie trådfri.

IKEA trådfri smart-lys serie (Foto: IKEA)

IKEA trådfri smart-lys serie (Foto: IKEA)

Philips Hue er nok den producent, som har fået størst omtale med deres smart-lys, men nu er IKEA klar til, at give dem kamp.

IKEA lancerer den 1. april 2017 en serie af smart-lys, som de kalder trådfri. Denne skal tage kampen op mod blandt andet Philips Hue. IKEAs løsning er dog nemmere og billigere, skriver de blandt andet i pressemeddelelsen.

 – Nu kan alle styre stuens gadgets fra smartphonen

Hele trådfri-serien vil kunne styres via en app, som også hedder trådfri, og vil være klar fra 1. april. Der vil også kunne fås en lysdæmper og omskifter fra varmt til koldt lys, samt en fjernbetjening. Alt det kræver et pæreskift.

– “Vores undersøgelser fortæller os, at mange mennesker gerne vil ændre på deres belysning og lysstemning afhængig af, hvad de laver i hjemmet. Der er stor forskel på, om det er frokosten, aftensmaden, brætspillet eller lektierne, man samles om ved spisebordet. Undersøgelserne fortæller os også, at den eksisterende belysningsteknologi bliver opfattet som dyr og svær at forstå,” fortæller Oliver Fricke, der er salgsleder for Belysning hos IKEA Danmark.

IKEA trådfri smart-lys serie (Foto: IKEA)

IKEA trådfri smart-lys serie (Foto: IKEA)

Smart belysning er IKEA’s andet tiltag indenfor deres IKEA Home Smart, som blev søsat i forbindelse med lanceringen af trådløs mobilopladning i 2015. IKEA ser et kæmpe potentiale i udviklingen af produkter til det digitalt forbundne hjem, og i de kommende år vil IKEA lancere nye produkter, der bygger videre på virksomhedens løsninger til det smarte hjem.

 – IKEA er klar med trådløs opladning i møblerne

– ”IKEA Home Smart handler ikke om at udvikle gadgets. Det handler om at tilføre funktionalitet til vores sortiment ved at indbygge teknologi i vores indretningsløsninger,” siger Jeanette Skjelmose, der er Business Area Manager for Lighting og IKEA Home Smart.

Den nye trådfri-serie består af 12 produkter, som giver mange muligheder for personlig tilpasning. Og det er til IKEA priser, hvor alle kan være med. Et lysdæmpersæt med pære og lysdæmper fås eksempelvis for 149 kr.

Styr varmen med smartphonen: Test af Danfoss Link

Mere til historien

En kertepære, med lille E14 sokkel, der understøtter Philips Hue, bliver nu endelig tilgængelig. Philips Hue E14 koster 259 kroner (vejledende) for den hvide udgave, mens farve-varianten ligger til 449 kroner. Pærerne bliver tilgængelige i slutningen af april 2017.

Ikea på vej med nye smarthome-sensorer

I 2024 er Ikea klar med nye ”sikkerhedsgadgets” til deres smarthome-sortiment. Bliv klogere på hvad Ikea er på vej med her.

(mere…)
Nu vil Ikea sikre dit velbefindende

Den svenske møbelgigant Ikea sender endnu et smartprodukt på markedet. Denne gang drejer det sig om luftkvalitet.

(mere…)
Se Ikea og Sonos gulvlampehøjttaler

Endnu en højttaler er på vej fra Ikea og Sonos. Denne gang det en gulvlampe-højttaler. Læs mere om den her.

(mere…)
Ikea annoncerer pladespiller

Det er en trend, at mange igen vil lytte til vinylplader. Ikea er nu klar med en pladespiller.

(mere…)
Ikeas og Sonos Wi-Fi-højttaler er steget gevaldigt i pris

Der er ikke mange nyheder for pengene i Ikeas "faceliftede" anden generation af Wi-Fi højttaleren Symfonisk.

(mere…)
Så er den på hylderne – Symfonisk højttaler

Anden generation af Ikea og Sonos Symfonisk bordlampe-højttaler er nu på hylderne hos Ikea i Danmark. Se prisen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram