Nu kan alle styre stuens gadgets fra smartphonen

2

TEST: Fjernbetjeninger som kan styre flere af hjemmets elektroniske enheder, er ikke nyt. Men når multifjernbetjeningen får 2,4” trykfølsom farveskærm, og der tilføjes en mobilapplikation, bliver det en aktuel nyhed.

Logitech Harmony Ultimate (Foto: Logitech)
Logitech Harmony Ultimate (Foto: Logitech)

Logitech Harmony Ultimate, som jeg har testet, har været programmeret til at håndtere en soundbar, YouSees kabel-TV boks, et Samsung TV samt Apple TV. Én knap tænder for alle apparater, og sørger for de rigtige indgange er valgt, når der skal ses TV. Samtidigt defineres hvilken enhed, der styrer skift af kanaler og hvilken lyden kører igennem.

På touchskærmen er det blot at trykke på logoet for TV 2 News, når der skal skiftes til denne kanal, og alle favoritstationer har et grafisk ikon, der letter betjeningen.

Der medfølger en særlig hub og et par små ”IR-øjer”, der gør det muligt, at gemme forstærkeren og kabel-TV boksen i et lukket skab, men alligevel betjene dem, hvilket gør det muligt at rydde synlige hylder i stuen for de ofte grimme gadgets, vi omgiver os med.

Logitech Harmony sættes op via en computer, et USB-kabel og trådløst netværk, samt lidt god tålmodighed. Systemet kræver en smule teknisk snilde og indsigt, samt lyst til at lege med programmeringen, men så får man også præcis den opsætning, der er rigtig for ens udstyr. Det tager lidt tid, men når detaljerne er på plads, fungerer det virkelig overbevisende.

Applikation til Logitech Harmony Ultimate (Foto: Logitech)
Applikation til Logitech Harmony Ultimate (Foto: Logitech)

Fjernbetjeningen kan også styre Philips Hue pærer samt Playstation, Wii og Xbox.

Ens Android smartphone, iPad eller iPhone kan forvandles til en fjernbetjening, så længe den er på hustandens Wi-Fi netværk, ved at benytte den gratis app fra Logitech. Ulempen er selvfølgelig, at alle foran TV’et kan bestemme hvad der kan ses, hvilket sætter manden ud af spillet.

Harmony Ultimate er produktet for dig, der vil slippe for at have sofabordet fyldt med fjernbetjeninger til alverdens apparater, men samle det hele i én enhed, der tilmed er pænt designet, hvilket også gælder opladeren. Desværre er Harmony strømsulten, og skal ofte sættes til opladning, hvilket nok skyldes farveskærmen.

Den vejledende pris er 2.199 kroner, og det synes jeg er i overkanten, uanset om produktet faktisk er vældigt godt, og løser flere problemstillinger.

Logitech Harmony Ultimate enheder på 5 ud af 6 stjerner.

Logitech Harmony Ultimate

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer