GSM-mobilnettet slukkes i flere lande

Flere lande vil i år slukke for GSM-mobilnettet. Danmark har ikke en dato for nedlukning af GSM.

Nokia 3310

Nokia 3310

De gamle Nokia og Sony Ericsson telefoner er blevet ”kult” at bruge igen. Særligt fordi man kan glæde sig over den lange batteritid, samt man er ”offline”. Så i nogle kredse er det på mode med de gamle ”retro-telefoner”.

Retro: Sådan var mobilen for 10 år siden

Australien og Singapore vil blandt andet lukke for GSM-mobilnettet. Dette betyder altså, at de gamle telefoner ikke længere vil kunne benyttes. GSM-mobilnettet er også kendt som 2G.

Retro-telefoner kan være penge værd

Japan og Sydkorea har tidligere lukket GSM-mobilnettet. Det betyder kort og godt, at det kun er telefoner med 3G og 4G-adgang, som kan benyttes i disse lande.

Grunden til, at der lukkes ned for 2G-mobilnettet er, at skaffe mere plads til de stigende mængder data, som sendes via mobilnetværkene. Dette gøres så ved, at inddrage GSM-frekvenserne og omlægge disse til 3G eller 4G.

Singapore vil slukke for GSM-mobilnettet i april måned, ifølge det franske nyhedsbureau AFP, mens Australien følger senere i år.

Der skulle angiveligt stadigvæk være 140.000 GSM-telefoner i brug i Singapore. Disse ejere vil altså skulle købe en ny mobil, der kan gå på 3G eller 4G nettet.

Der lanceres fortsat også telefoner, som kun benytter GSM-nettet. Nokia lancerede eksempelvis nogle ”feature-phones” i slutningen af 2016, der kun er 2G-telefoner.

Disse er Nokias første comeback-telefoner

Mens der tales om, at lukke for 2G er arbejdet i gang med at få 5G klar, hvor der skal fastlægges fælles og ens standarder for 5G-teknologien. Det kræver blandt andet nye telefoner, som kan forstå den nye teknologi.

Danmark er afventende…

Der er i Danmark ikke nogen konkrete planer om, at slukke for GSM-nettet. Dog lægger teleselskaberne ikke skjul på, at det vil frigive en masse kapacitet.

 – Hvad betyder 3G, H+, 4G og LTE på mobilen?

– ”Det er ingen tvivl om, at 2G- og 3G-nettene vil begynde at blive lukket ned. Vi har det med i trillevognen, for vi har brug for at flytte trafik op på de mere effektive net,” fortalte Karen Møller fra Telias radionetværksudvikling lige før jul på en konference om, hvordan mobildækningen i Danmark kan blive bedre. Det skriver Business.dk.

Traditionelt har GSM-mobilnettet været brugt på de laveste frekvenser, men det er samtidig dem, der rækker geografisk længst fra masterne, og som tillige trænger bedre igennem mure og vægge.

Mere til historien

I USA lukkede AT&T for deres GSM-mobilnet ved årsskiftet. Men de øvrige mobilselskaber har ikke lukket for deres mobilnet. Dette havde været planlagt siden 2012.

Læs også:
TT-netværket sammenlægger nu 2G-nettet

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram