GSM-mobilnettet slukkes i flere lande

2

Flere lande vil i år slukke for GSM-mobilnettet. Danmark har ikke en dato for nedlukning af GSM.

Nokia 3310
Nokia 3310

De gamle Nokia og Sony Ericsson telefoner er blevet ”kult” at bruge igen. Særligt fordi man kan glæde sig over den lange batteritid, samt man er ”offline”. Så i nogle kredse er det på mode med de gamle ”retro-telefoner”.

Retro: Sådan var mobilen for 10 år siden

Australien og Singapore vil blandt andet lukke for GSM-mobilnettet. Dette betyder altså, at de gamle telefoner ikke længere vil kunne benyttes. GSM-mobilnettet er også kendt som 2G.

Retro-telefoner kan være penge værd

Japan og Sydkorea har tidligere lukket GSM-mobilnettet. Det betyder kort og godt, at det kun er telefoner med 3G og 4G-adgang, som kan benyttes i disse lande.

Grunden til, at der lukkes ned for 2G-mobilnettet er, at skaffe mere plads til de stigende mængder data, som sendes via mobilnetværkene. Dette gøres så ved, at inddrage GSM-frekvenserne og omlægge disse til 3G eller 4G.

Singapore vil slukke for GSM-mobilnettet i april måned, ifølge det franske nyhedsbureau AFP, mens Australien følger senere i år.

Der skulle angiveligt stadigvæk være 140.000 GSM-telefoner i brug i Singapore. Disse ejere vil altså skulle købe en ny mobil, der kan gå på 3G eller 4G nettet.

Der lanceres fortsat også telefoner, som kun benytter GSM-nettet. Nokia lancerede eksempelvis nogle ”feature-phones” i slutningen af 2016, der kun er 2G-telefoner.

Disse er Nokias første comeback-telefoner

Mens der tales om, at lukke for 2G er arbejdet i gang med at få 5G klar, hvor der skal fastlægges fælles og ens standarder for 5G-teknologien. Det kræver blandt andet nye telefoner, som kan forstå den nye teknologi.

Danmark er afventende…

Der er i Danmark ikke nogen konkrete planer om, at slukke for GSM-nettet. Dog lægger teleselskaberne ikke skjul på, at det vil frigive en masse kapacitet.

 – Hvad betyder 3G, H+, 4G og LTE på mobilen?

– ”Det er ingen tvivl om, at 2G- og 3G-nettene vil begynde at blive lukket ned. Vi har det med i trillevognen, for vi har brug for at flytte trafik op på de mere effektive net,” fortalte Karen Møller fra Telias radionetværksudvikling lige før jul på en konference om, hvordan mobildækningen i Danmark kan blive bedre. Det skriver Business.dk.

Traditionelt har GSM-mobilnettet været brugt på de laveste frekvenser, men det er samtidig dem, der rækker geografisk længst fra masterne, og som tillige trænger bedre igennem mure og vægge.

Mere til historien

I USA lukkede AT&T for deres GSM-mobilnet ved årsskiftet. Men de øvrige mobilselskaber har ikke lukket for deres mobilnet. Dette havde været planlagt siden 2012.

Læs også:
TT-netværket sammenlægger nu 2G-nettet

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer