GiftCardGo gør det forbi med ubrugte gavekort

4

Du kan opbevare dine gavekort digitalt i smartphonen med GiftCardGo, så du altid har dem med dig.

Theodor Bendix Gosden medejer og grundlægger af GiftCardGo (Foto: GiftCardGo)
Theodor Bendix Gosden medejer og grundlægger af GiftCardGo (Foto: GiftCardGo)

Der er hvert år gavekort for mange penge, som danskere ikke indløser. Deloitte kom i 2012 frem til, at tallet var på hele 400 millioner kroner. Men det kan reelt set være endnu højere.

Det har nu fået nogle unge iværksættere til, at udtænke en løsning hvor du altid har dit gavekort på dig. Vi kender formentlig alle, at når vi lige kan bruge det, så er gavekortet hjemme i skuffen.

Theodor Bendix Gosden var 21 år og sad ved kassen i Føtex, da han blev bekendt med det enorme spild af gavekort. Han besluttede derfor, at gøre noget ved problemet og fandt inspiration i stregkoderne på butikkens varer og flaskeboner. De samme stregkoder finder man nemlig på de fleste gavekort i dag. Og gør man stregkoden digital, så den kan gemmes i en applikation, og så er det meget lettere at få gavekortene brugt eller solgt, tænkte han.

 – Google Play gavekort er endelig i Danmark

Sammen med vennerne, Rasmus og Niklas, begyndte han at udvikle en applikation til formålet og i dag, halvandet år efter, lanceres applikationen GiftCardGo endelig. Nu kan forbrugere opbevare gavekort digitalt og endnu vigtigere; de kan let sælge det digitale gavekort videre til en reduceret pris.

GiftCardGo logo (Foto: GiftCardGo)
GiftCardGo logo (Foto: GiftCardGo)

Første applikation for gavekort

GiftCardGo er den første applikation til digital opbevaring af gavekort. Applikationen gør det desuden muligt, at sælge gavekort til en reduceret pris – og lader gavekortet skifte hænder på få sekunder.

Sådan fungerer GiftCardGo

Appen fungerer ved, at stregkoden eller kortnummeret på det fysiske gavekort scannes med mobilen og digitalisere i app’en. Det medfører to væsentlige funktioner for ejeren af gavekortet. Den ene funktion er opbevaring. Gavekortet er gemt på appen frem for at ligge derhjemme i skuffen. Forbrugerne har det altid på sig i digital form, så de kan hive det frem, hvis de får brug for det.

Den anden funktion er markedsdelen. Gavekortet kan sættes til salg digitalt til en lavere pris end værdien, og det er ganske let at handle. Køberen finder et relevant gavekort, betaler via MobilePay, og får stregkoden ned på mobilen med det samme, som så kan scannes ved kassen.

 – Mobilbetaling hittede ved landsindsamling

– “Du står i supermarkedet med varer i kurven for 500 kroner. Mens du venter i køen, tjekker du app’en og ser, at der er et gavekort på 500 kroner til butikken til salg for 350 kroner. Du køber gavekortet via MobilePay, du får det ind på mobilen med det samme, og når du kommer frem til kassen, scanner kasseassistenten stregkoden. Det er GiftCardGo,” siger Theodor Bendix Gosden.

Forbrugerrådet Tænk lavede i 2011 en undersøgelse, der viser, at flertallet faktisk bruger flere penge end gavekortets værdi. Dermed kan GiftCardGo også komme butikkerne til gode.

Holdet bag GiftCardGo (Foto: GiftCardGo)
Holdet bag GiftCardGo (Foto: GiftCardGo)

Sikkerheden er i top for forbrugeren

GiftCardGo verificerer brugere og stregkoder for at undgå falske profiler og gavekort. Ved køb af gavekort tilbageholdes pengene i syv dage. Det betyder, at køber har tid til at indberette, hvis svindel har fundet sted, og dermed få sine penge retur. Selvom sælger må vente lidt på sine penge, så kan køber bruge gavekortet med det samme.

Foruden gavekort kan du også registrere medlemskort.

Med ZmartWallet har du altid fordels- og medlemskortene med

Applikationen er i første omgang kun tilgængelig til iOS-enheder, men der arbejdes på en Android version. Hvornår den er klar, tør GiftCardGo dog ikke helt at spå om på nuværende tidspunkt. Lyder det fra Theodor Bendix Gosden til MereMobil.dk.

Du kan downloade applikationen gratis i Apples App Store.

Mere til historien

GiftCardGo vandt i 2015 en Venture Cup – en konkurrence for start up-virksomheder afholdt af universiteterne i Danmark – med rådgivning til 300.000 kroner samt en tilsvarende DTU startup boosterpack til en værdi af 30.000 kroner. Ud over Theodor Bendix Gosden består teamet af to programmører, der også er medejere. Den ene kender Theodor fra tiden i Føtex. Drengene holder til hos CBS på Frederiksberg, hvor de er tildelt en gratis kontorplads. Desuden har GiftCardGo en investor i ryggen, der i første omgang leverer kapital til opstart. Alle deler den samme drøm: Når GiftCardGo er etableret i Danmark, så skal app’en udbredes til andre lande og blive den første verdensomspændende platform for køb og salg af gavekort.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer