Mobilbetaling hittede ved Kræftens Bekæmpelses indsamling

0

Kræftens Bekæmpelse landsindsamling gav et rekordstort beløb, og i år var mobilbetaling et stort hit. Se her hvor meget der blev samlet ind på mobilen.

Kræftens Bekæmpelse indsamling søndag den 3. april 2016 (Foto: MereMobil.dk)
Kræftens Bekæmpelse indsamling søndag den 3. april 2016 – det lokale MobilePay-nummer for Odense (Foto: MereMobil.dk)

Den årlige indsamling for Kræftens Bekæmpelse i går (3. april 2016) satte ny rekord på hele 36,5 millioner kroner, hvilket var små to millioner kroner mere end der blev samlet ind sidste år. Det oplyser Kræftens Bekæmpelse.

I de 36,5 millioner kroner er alle de penge, som er doneret af borgere via indsamlingsbøsserne, indsamlinger online, MobilePay, Swipp, samt beløb der er doneret af erhvervslivet. Det skriver DR.dk.

Oveni det kommer så de beløb, borgere har betalt via girokort og SMS.

 – Tjek dine modermærker med denne applikation

Der kan også tikke penge ind på mobilbetalingsløsningerne i de kommende dage, da borgere får en brochure i postkassen, hvis de ikke er hjemme.

Kræftens Bekæmpelse har som noget nyt haft lokale MobilePay numre i alle kommunerne, dermed kan man se hvor mange penge, der kommet ind fra de forskellige områder med mobilbetalingen.

Så meget donerede danskerne med mobilen

Kræftens Bekæmpelse indsamling søndag den 3. april 2016 (Foto: MereMobil.dk)
Kræftens Bekæmpelse indsamling søndag den 3. april 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Mobilbetalingsløsningerne, MobilePay og Swipp, indbragte sidste år 900.000 kroner ved indsamlingen, hvilket er steget til 3 millioner kroner i år. Det må siges at være noget af en stigning.

De 3 millioner kroner er fordelt med cirka  700.000 kroner på fællesnummeret for MobilePay og Swipp, mens 2.367.447 millioner kroner er indsamlet på de 300 forskellige lokale MobilePay-numre, som Kræftens Bekæmpelse havde oprettet til gårsdagens indsamling. Det oplyser Kræftens Bekæmpelse til MereMobil.dk.

Inden dette års indsamling udtalte Finn Christensen, projektleder hos Kræftens Bekæmpelse, at det kan give flere penge samlet med mobilbetalingen.

– “Når man har besværet med at finde telefonen frem, og skal taste det lokale indsamlingsnummer ind, så bliver der i gennemsnit givet et større bidrag per giver, end vi oplever med kontanterne,” lød det fra Finn Christensen. Og med den stigning på mobilbetaling ser det altså ud til han har ret.

 – Sjove 2015-facts om MobilePay

I 2014 var første gang, at det var muligt at støtte med MobilePay og dengang donerede 5.900 personer i gennemsnit 78,50 kroner via MobilePay, hvilket samlet set blev til 463.150 kroner.

Det er ikke kun Kræftens Bekæmpelse, som tager mod MobilePay til landsindsamlingerne. Det gør også Folkekirkens Nødhjælp og Røde Kors.

Mere til historien

28.000 frivillige var med til at sætte rekorden i går rundt i landet – næste år er indsamlingen søndag den 2. april 2017.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer