Tjek dine modermærker med denne applikation

1

APP-TIP: Applikationen SkinScan lader dig tjekke dine modermærker om de ser mistænkelige ud i forhold til modermærkekræft.

Screenshots fra applikationen SkinScan
Screenshots fra applikationen SkinScan

Et dansk IT-firma, der har til huse i Esbjerg, meldte sig i sommer ind i kampen mod modermærkekræft ved at lancere en applikation til smartphones, der kan scanne huden for mistænkelige modermærker.

Applikationen hedder SkinScan og er udviklet af firmaet TeleSkin. Firmaet oplevede også, at applikationen kom godt fra start i sommer efter lanceringen.

Vil du undersøge dine modermærke med SkinScan-applikationen, så kan du med applikationen scanne et modermærke, samt opgive hvor på kroppen det sidder. Dernæst skal du udfylde et skema omkring modermærkets symmetri, farve og størrelse. Hvorefter applikationen sammenligner dette med en kæmpe billede-database for at vurderer om modermærket ser mistænkeligt ud.

Applikationen fører samtidig dagbog over modermærkets udvikling og minder brugeren om at scanne det jævnligt

– ”Det er meget i tråd med trenden omkring den mobile sundhed, der er ved at opstå. I bund og grund går det jo ud på at reagere i tide,” siger Søren Ankerstjerne, der er bestyrelsesformand for firmaet bag app’en, TeleSkin.

Det er derfor også vigtigt at huske, at du ikke kan stole blindt på mobilen og denne applikation, men du kan bruge den som et hjælpeværktøj.

Modermærkekræft er særlig udbredt i Danmark, hvor der ifølge Kræftens Bekæmpelse registreres omkring 1.800 nye tilfælde hvert år, hvilket er nordisk rekord.

Kræftens Bekæmpelse hilste derfor også applikationen velkommen ved lanceringen, da danskerne ikke er specielt gode til at få kontrolleret deres modermærker, derfor er det godt med opmærksomheden, som applikationen kan være med til at skabe. Sådan udtalte Kræftens Bekæmpelses projektchef Iben Holte sig til TV2.dk i august måned 2015.

HUSK, at synes du selv et modermærke ser mistænkeligt ud, men applikationen ikke reagerer på det, skal du ALTID huske at søge læge alligevel.

Du kan læse mere om applikationen på TeleSkin’s hjemmeside.

Applikationen er kun tilgængelig i Apples App Store, hvor den kan downloades gratis.

Mere til historien

Firmaet TeleSkin kommer oprindeligt fra Serbien, men har altså nu slået sig ned i Esbjerg efter de i 2014 vandt den sydvestjyske iværksætterkonkurrence Next Step Challenge, der inkluderede en premiesum på hele 250.000 euro.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer