Så meget gav MobilePay til kræftindsamling

Ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling i søndags var det muligt at donere via MobilePay. Det benyttede 5.900 danskere sig af. Se hvor mange penge mobilapp’en kom i bøssen.

Fakta om Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2014

Fakta om Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2014

I søndags holdt Kræftens Bekæmpelse deres årlige indsamling, hvor der endnu engang blev sat landsindsamlingsrekord. Hele 34,6 millioner kroner blev samlet ind, som skal bruges på kræftforskning, forebyggelse og patientstøtte.

MobilePay-succes er dyr for Danske bank

MobilePay var for første gang en mulighed for de, som enten ikke var hjemme, eller ikke havde kontanter på sig. Og hele 5.900 danskere gjorde brug af overførslen via smartphonen, det oplyser Danske Bank på deres Facebook-side.

 – Over en million danskere har nu MobilePay

Det gennemsnitlige beløb de 5.900 donerede var hele 78,50 kroner, hvilket vil sige, der i alt i søndags blev overført 463.150 kroner via MobilePay.

Mobilbetaling står overfor snarligt gennembrud

Hvad det gennemsnitlige beløb er for de, som støtter med kontanter på ruten er uvist. Men du kan her få en grafisk oversigt over, hvordan beløbet er per husstand i forskellige byer. Her skal så selvfølgelig tænkes, at det ikke er alle der er hjemme eller støtter.

Mere til historien

I alt var der 28.000 frivillige indsamlere, som gik rundt og samlede penge ind. Og der tikker fortsat flere penge ind via girokort og MobilePay, da nogle ikke var hjemme. Det nummer, som man skal sende penge til med MobilePay er 61610801.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.