MobilePay-succes er dyr for Danske bank

Den populære mobilbetalingsapplikation MobilePay er en succeshistorie, men også et dyrt bekendtskab for Danske Bank.

Betal med MobilePay

Betal med MobilePay

Der er ingen tvivl om, at den populære mobilbetalingsapplikation MobilePay har vist sig at være en kæmpe success for Danske Bank, men applikationen er også et dyrt bekendtskab for banken, der betaler en krone, hver gang en burger overfører penge via applikationen. Det skriver Business.dk.

 – Over en million danskere har nu MobilePay

Hver dag foretages mellem 44.000 og 50.000 overførsler, hvilket betyder MobilePay koster Danske Bank et tocifret millionbeløb om året. Det viser en udregning, som er foretaget af Berlingske Business.

– “Det koster banken over en krone per transaktion. Den officielle pris er 1,20 kroner, men det kan meget vel være, at de får noget rabat, fordi de har så mange transaktioner,” siger Henning N. Jensen, der er seniorpartner i PlusCON og i årevis har været en central figur i udviklingen af den danske betalingsinfrastruktur.

 – Lyt også til vores podcast om mobilbetaling

Andre kilder, der har indblik i Dankort-markedet, nikker genkendende over for den anslåede pris på en krone per transktion, som Berlingske Business kommer med.

Udover den løbende udgift for brugen af MobilePay, så kommer millionbeløbet, det har kostet at udvikle teknologien bag MobilePay og vedligeholdelsen af systemet.

Danske Bank indfører i 2016 et gebyr på ti øre per overførsel for kunder, der ikke har Danske Bank som deres primære bankforbindelse, hvilket ikke engang vil dække en tiendedel af bankes egne gebyrudgifter.

 – Flere betalingstjenester er godt for forbrugerne

De øvrige bankers løsning Swipp kører direkte i bankernes systemer, mens en overførsel med MobilePay applikationen fungerer som en dankort-betaling fra et kort til et andet. Hvilket er grunden til, at Danske Bank skal betale gebyr for hver transaktion.

MobilePay koster derfor Danske Bank op mod 18 millioner kroner om året alene i transaktionsgebyrer.

Vil Danske Bank undgå disse gebyrer kan de vælge en løsning a la Swipp, hvilket Danske Bank dog afviser, da funktionen så kun virker mellem Danske Bank-kunder og dermed forsvinder konkurrencefordelen.

MobilePay åbner for mobilbetaling i butikker

Mere til historien

MobilePay-konkurrenten Swipp, der tæller de øvrige banker bl.a. Jyske Bank og Nordea, er langt efter MobilePay i popularitet og brug. Swipp har omkring 20.000 transaktioner ugentligt.

Swipp har også betaling i udvalgte butikker

I løbet af 2014 udrulles større erhvervsløsninger til brug i blandt andet supermarkeder fra både MobilePay og Swipp.

Læs også:

WEB-TV: Det tager flere år at udbrede Paii

iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram