Sådan er planerne for Wi-Fi Calling

OVERBLIK: Wi-Fi Calling lever et stille liv. Vi har tjekket op på teleselskabernes aktuelle planer for opkald via Wi-Fi.

Wi-Fi opkald på iPhone

Wi-Fi opkald mangler stadig stor udbredelse i Danmark

Wi-Fi Calling er en teknisk løsning, indbygget i mobilnetværket og smartphonen, hvor opkald kan transmitteres via ens lokale trådløse netværk (Wi-Fi). Det er en fordel hvis ens hjem eller arbejdsplads har dårlig indendørs mobildækning.

Netop forbedret indendørsdækning er en primær årsag til, at mange mobilkunder ser frem til mulighed for opkald via W-Fi.

Wi-Fi Calling, også kendt som Voice over Wi-Fi samt Wi-Fi Opkald, er på den tekniske side kompliceret. Derfor er alle typer af telefoner ikke understøttet. Desuden kan det, på nuværende tidspunkt, være en udfordring når et opkald skal flyttes fra ens lokale Wi-Fi over på mobilnetværket, når man bevæger sig ud af Wi-Fi dækningen.

GUIDE: Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald

Sådan er planerne

I februar 2016 tog vi temperaturen på teleselskabernes planer for Wi-Fi Calling, og her var optimismen stor. Alligevel er det begrænset, hvad vi har set til tjenesten.

Herunder er den aktuelle status – indsamlet medio november 2016.

TDC Group

Lancerer W-Fi Calling i starten af 2017. Aktuelt kan der ikke siges noget om, hvilket specifikke telefoner der vil blive understøttet.

Telenor

Siden sommeren 2016 har Telenor tilbudt Wi-Fi Calling på nyere iPhones. I efteråret 2016 blev der åbnet mere bredt op. I dag er følgende telefoner understøttet: iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 og 7 Plus. Dertil kommer Samsung Galaxy S5, S6, S6 Edge, S7 og S7 Edge. Telenor annoncerede den 7. december 2016, at de nu understøtter VoLTE. Dermed er Telenor det selskab, der først kan flytte samtaler mellem Wi-Fi og mobilnetværk.

Telia

Telia afventer lancering af wi-fi calling til teknologien er mere moden. I øjeblikket testes teknologien i stor skala i Litauen. I princippet kunne der lanceres i Danmark med det samme, men udbuddet af telefoner, der rent faktisk understøtter wifi-calling, er stadig så lille, at det giver bedst mening at vente på, at teknologien bliver mere moden. Lyder det fra Telia.

3

Åbnede for Wi-Fi Calling på udvalgte iPhones i marts 2016. Der arbejdes på Android-telefoner. Forventer udvidelse med Samsung Galaxy S7 og S7 Edge samt de nye Sony modeller i starten af 2017

3: Wi-Fi opkald til Android kommer i Q4

Mange bruger det allerede

Selvom kunderne selv skal aktivere Wi-Fi opkald på telefonen, har mange allerede fundet ud af det. I de travleste timer registrerer eksempelvis 3 omkring 7.500 til 8.000 samtidige brugere.

Hos Telenor stiger antallet af brugere hver uge. Aktuelt er der omkring 10.000 kunder om dagen som benytter Wi-Fi opkald.

– ”Vi har erfaret, at kunderne er rigtigt glade for at kunne benytte sig af Wi-Fi forbindelsen i tilfælde af svagt mobilsignal indendørs, som kan skyldes termoruder, tykke mure eller træer udenfor. Wi-Fi opkald spiller en helt central rolle i forhold til at sikre kunderne en bedre indendørs mobildækning, og det er en teknologi, som vi konstant udvikler på og ønsker at kombinere med vores fremtidige teknologier og tjenester,” fortæller netværksdirektør i Telenor, Peter Nødbak, til MereMobil.dk.

Udover Wi-Fi Calling giver en bedre brugeroplevelse er det samtidigt en fordel for teleselskaberne, der får flyttet trafik væk fra mobilnettet, hvilket giver mere luft til andre kunder. Så når du har telefonen på hjemmets- eller arbejdspladsens dataforbindelse, er det til glæde for både selskab og dig som kunde.

TIP: Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien

Mere til historien

Da Wi-Fi opkald er en tjeneste i netværket, kan man som slutbruger kun benytte det, hvis både telefon og netværk er understøttet.

Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
40 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram