Mobilkameraet slår alt

1

Bryllup, ferier og fødselsdage. Uanset hver vi er er mobilkameraet med, og for mange er det mobile kamera rigeligt.

Engang var mobilkameraet en gimmick som professionelle fotografer og kameraproducenter kun havde et skuldertræk tilovers for. I dag tages langt hovedparten af alle billeder med smartphones.

 – Brugerne: Mobilkameraet skal være hurtigt

Der er ingen tvivl om, at et dedikeret kamera kan levere et bedre resultat, men efterhånden er vi nede i detaljerne. Vel at mærke den slags detaljer som almindelige mobilbrugere ikke bekymrer sig om. For dem er det vigtigt, at kunne tage et foto her og nu.

Hele 67 procent af danskerne bruger udelukkende kameraet i telefonen til hverdag, og her er kvinderne mest flittige. 75 procent mod 59 procent af mændene. Tallene kommer fra Epinions Danmarkspanel som har leveret resultatet til Huawei.

 – Lumigon T3 kan se i mørke – se demo af natkamera

32 procent tager aldrig billeder med andet end deres smartphone.

Selv ved store begivenheder er smartphonen lige ved hånden. 31 mener smartphonens kamera rækker fint til både fødselsdage og bryllupper, mens 32 procent udelukkende har smartphonen med som kamera på ferien.

 – Smartphonen udrydder lommekameraet

– ”I løbet af de seneste to-tre år er mobilkameraerne blevet så gode, at man som fotoentusiast roligt kan ty til en smartphone, når det rigtige kamera ligger derhjemme”, skrev Kristoffer Engbo for nylig i mediet Digital Foto.

Mere til historien

Undersøgelsen fra Epinion er gennemført mellem den 16. og 22. november 2016 blandt 1.002 repræsentativt udvalgte respondenter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer