Smartphonen udrydder lommekameraet

Mobilen er nu det primære kamera, og danskerne sætter store krav til kvaliteten, viser en undersøgelse.

Kamera, linse, foto

Kamera, linse, foto (Foto: John G. Pedersen)

Lommekameraet trues af udryddelse. Smartphonen er godt på vej, til skubbe de almindelige kameraer ud over kanten.

Kameraet er en af de vigtigste funktioner, når der skal købes ny smartphone, og det bliver ikke ved snakken, for kameraet er en af telefonens mange features, som danskerne er vilde med at bruge. Det dokumenterer en ny undersøgelse som YouGov har lavet for Sony.

Blandt de adspurgte svarer 56 procent, at de har anvendt mobilkameraet mere i år end sidste år, og for 62 procents vedkommende, er smartphonen deres primære kamera. I aldersgruppen fra 15-24 år er det tre ud af fire, der har telefonen som det foretrukne kameradevice.

Så vigtigt er kameraet

 – ”Når køberne står i butikken for at vælge deres næste mobil, er det design, brugervenlighed, styresystem og generel performance, altså hvor godt telefonen virker, der betyder allermest. Dernæst følger kameraet, som en af de absolut mest efterspurgte enkeltfunktioner,” fortæller Morten Johnasen, marketingchef i Danmark for Sony Mobile til MereMobil.dk.

Han peger på, at udviklingen omkring sociale medier som Facebook og Instagram, har gjort kameraet mere vigtigt for mobilkøberne.

Langt over hovedparten (66 procent) angiver i undersøgelsen, at kamerakvaliteten er vigtig eller meget vigtig.

Test: Nokia Lumia 1020 – måske årets kameratelefon

Gamle kamerakonger er pressede

Gamle kameravirksomheder som Canon, Nikon og Sony er pressede på de traditionelle kameraprodukter.

På blot ét år er salget af almindelige standardkameraer faldet 48 procent. Det er særligt inden for denne kategori, at smartphonen har taget over. Der er fortsat et lille marked for spejlreflekskameraer, der i samme periode kun er faldet 18 procent, viser tal fra Den Japanske sammenslutning af fotoproducenter (CIPA).

I industrien er der god grund til at være bekymret, hvis kameraer er virksomhedens eneste forretningsområde, da 58 procent af alle fotos der skydes på verdensplan, er taget med en snartphone.

En rapport fra Ericsson underbygger tallene med et faktum om, at 70 procent af verdens smartphone-ejere, sender og modtager billeder på deres telefon.

YouGovs tal omkring kamerabrug fortæller videre, at telefonen også på ferien erstatter lommekameraet. 64 procent svarer, at de tager feriefotos med deres mobil.

Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram