Brugerne: Mobilkameraet skal være hurtigt

0

Kameraet skal være klar hurtigt, når de vigtige og sjove billeder skal foreviges de med telefonen, viser ny undersøgelse.

Sony Xperia X Compact (Foto: Sony)
Sony Xperia X Compact (Foto: Sony)

Danskerne tager billeder som aldrig før, og det skyldes smartphonen. En ny undersøgelse viser, at det kun er en ud af 15 smartphone-brugere, som ikke har taget billeder med deres smartphone i den seneste måned.

 – Sony: Disse telefoner få Android 7.0 Nougat

93 procent af danskerne har den seneste måned taget billeder med deres smartphone.

En ny undersøgelse fra Sony Mobile viser, at det der tæller når danskerne vil tage billeder af store øjeblikke eller andet – så kræver de et godt mobilkamera. Og evnen til at starte hurtigt op er det, som flest respondenter siger er den vigtigste kvalitet for et mobilkamera. Hvilket hele 46 procent svarer er det vigtigste for dem. Efterfølgende er kameraets opløsning (37 procent) og fokuseringshastigheden (27 procent).

FIG A: Adspurgt hvilke kamera-funktioner, der er de vigtigste, placerer 46 pct. af respondenterne kameraets evne til hurtigt at blive klar til at tage billeder som nummer et.
FIG A: Adspurgt hvilke kamera-funktioner, der er de vigtigste, placerer 46 pct. af respondenterne kameraets evne til hurtigt at blive klar til at tage billeder som nummer et.

– ‟Jeg tror, at de fleste af os har oplevet at gå glip af et vigtigt billede, fordi kameraet var for længe om at blive klar. Smartphonen har ændret vores fotovaner radikalt. I de analoge tider blev kameraet kun hevet frem ved særlige lejligheder, og der blev sparet lidt på billederne – i dag har vi altid kameraet på os, og vi behøver ikke bekymre os om, hvor mange billeder vi tager. Det gør det oplagt også at fotografere alle de små, sjove begivenheder i hverdagen. Og vores nye vaner præger naturligvis også vores forventninger og krav til kameraets formåen. Når øjeblikket byder sig, skal det være klar til at skyde. Det nytter jo ikke noget, at den etårige når at sætte sig ned, inden vi har fået foreviget de første spæde skridt,” forklarer Morten Johansen, marketingchef for Sony Mobile.

 – Sony Xperia XZ og Xperia X Compact er landet til test

Undersøgelsen fra Sony Mobile viser, hvilke 9 egenskaber som de adspurgte synes er vigtigst ved et mobilkamera.

Mere til historien

Du kan i vores guide få 10 tips til, hvordan du tager bedre billeder med din smartphone. Se guiden her.

Læs også:
Xperia X Performance er blandt de bedste kameratelefoner

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer