7 ud af 8 smartphones er Android-telefoner

11

Der er ingen tvivl om, at Android dominerer smartphone-markedet på verdensplan. I sidste kvartal blev solgt omkring 330 mio. Android-telefoner.

De seneste tal fra Strategy Analytics
De seneste tal fra Strategy Analytics

Android er verdens mest udbredte mobile styresystem. Punktum. Og det underbygges af tal i den seneste rapport fra analysefirmaet Strategy Analytics. Her fremgår det, at Androids markedsandel var på hele 87,5 procent. Kort sagt betyder det også, at der i dag er Android på 7 ud af 8 smartphones.

 – Her er nyhederne i Android 7.0 Nougat

Tallene fra Strategy Analytics viser også, at der i det seneste kvartal blev sendt små 330 millioner Android-enheder i handlen. Det er markant flere end Apple, som indtager andenpladsen med 45,5 millioner solgte enheder i samme kvartal.

Woody Oh, chefrådgiver hos Strategy Analytics, mener der kan være potentielle udfordringer i Androids fremtid.

– ”Android-platformen er spredt ud over hundredvis af producenter hvor langt størstedelen døjer med at skabe et overskud. Samtidig angriber Google producenterne ovenfra ved at springe ud som mobilproducent med deres Pixel-smartphones”, forklarer Woody Oh.

Med udgivelsen af Google Pixel-telefonerne har Google også valgt, at give dem lidt andre funktioner end øvrige Android-telefoner. Dette kan vise sig, at være en god idé på sigt, men det kan også give bagslag hos de øvrige Android-producenter.

 – Nexus-ejere får ikke længere det nyeste fra Google

Mere til historien

Microsoft, BlackBerry og Tizen (Samsungs eget styresystem) har tilsammen mindre end 0,3 procent af smartphone-markedet. Mens Apple på verdensplan har 12,1 procent af markedet.

Læs også:
Anmeldere: Google Pixel er bedste Android til dato

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer