Nexus-ejere får ikke længere det nyeste fra Google

13

Tidligere fik Nexus-ejere de nyeste Android-opdateringer først. Det ændrer sig med introduktionen af Pixel og Pixel XL.

Nexus 6P (Foto: Google)
Nexus 6P (Foto: Google)

Det har indtil nu været sådan, at hvis du købte en Nexus-telefon, så fik du de nyeste opdateringer først fra Google. Ligesom Nexus gav en ”ren” Google-oplevelse, da der ikke var nogen producenter, som havde ”pillet” i softwaren.

Men efter Google har introduceret deres nyeste satsning på mobilområdet, Google Pixel, så ser dette ud til at ændre sig. Ikke alene er det ikke længere muligt, at købe Google Nexus enheder i Google Store, men det ser også ud til, at nogle af de smarte funktioner bliver eksklusive på Google Pixel-telefonerne.

Nexus 5X og Nexus 6P er fjernet fra Google Store

– ”Some of the features of Android 7.1 are specific to Pixel phones,” lyder det i et citat fra Google til PhoneArena.com.

Google Pixel (Foto: Google)
Google Pixel (Foto: Google)

Selvom Pixel-telefonerne kommer med Android 7.1 Nougat, så er det altså ikke kun indtil denne opdatering rammer Nexus-telefonerne – og andre Android-enheder, at funktionerne er eksklusive til Pixel. Det skulle være generelt, at nedenstående nye funktioner er specifikke på Pixel-telefonerne:

  • Pixel launcher
  • Google Assistant
  • Pixel kamera app
  • Ubegrænset lagerplads i original kvalitet i Google Fotos
  • Funktionen Smart Storage
  • 24-timers online support

Også på hardwaresiden er der umiddelbart ting, der er forbeholdt Pixel-telefonerne. Det nye VR-headset Daydream View understøttes nemlig ikke på andre mobiler pt. end Pixel og Pixel XL.

Det er stadig uvist om Google Pixel-telefonerne kommer til salg i Danmark.

Google Pixel og Pixel XL kommer ikke til Danmark

Mere til historien

I forbindelse med lanceringen af Google Pixel-telefonerne fremviste Google også deres nye Chromecast Ultra, som kommer på det danske marked. Den endelige salgsstart er endnu ukendt, men prisen bliver på 630 kroner.

Læs også:
Pixel er poppet op i dansk Google Store
Google Pixel – et farvel til Nexus

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer