Musical.ly har alt for åbne privatindstillinger

Et nyt hit hos de helt unge er det sociale medie Musical.ly, der dog lider under at have alt for åbne privatindstillinger. Forældre bør være opmærksomme, hvis deres børn bruger Musical.ly.

Screenshots fra applikationen Musical.ly

Screenshots fra applikationen Musical.ly

Det sociale medie Musical.ly er blevet et hit hos mange unge – både i ind- og udland. I Musical.ly kan du synge, danse og mime dig til mere opmærksomhed.

Musical.ly giver derfor de unge en kombination af en YouTube-kanal og SnapChat, hvilket har fanget op mod 100.000-200.000 danske børn og unge og mere end 100 millioner brugere på verdensplan.

 – Danske børn får mobiltelefon tidligere end før

Problemer med Musical.ly er, at der som udgangspunkt er alt for åbne privatindstillinger. Det er dog muligt, at rette dette under ens profil. Dette gøres under punktet ”Privat konto”. Hvis du ikke er interesseret i, at alle brugere kan se dine videoer retter du det der.

Mange brugere er for unge

Ligesom Facebook og mange andre sociale medier, så er der en minimums alder på 13 år for brug af applikationen. Men der skal ikke mange sekunder til før man ser, at der er mange brugere under 13 år – endda meget under 13 år.

– ”Det ser ud som om, at langt de fleste er 13 år eller endda også yngre. Så det er helt klart for pre-teens og for teens. Og musical.ly rammer den målgruppe bedre end nogle af de andre muligheder, der er derude,” fortæller Natasha Friis Saxberg, forfatter og digital konsulent, til Politiken.dk.

 – Børn vælger mobile enheder frem for PC og konsoller

Brugerne optræder i udfordrende tøj, hvilket altså er et af de helt store problemer med Musical.ly. Det skriver Politiken.dk.

Kender du Musical.ly og hvad mener du om, at mange unge under den tilladte aldersgrænse optræder som de kendte stjerner. Hvilket altså også betyder, at mange unge piger står frem kun iført BH eller lignende.

 – Det skal forældre vide om mobbe-app’en Ask.fm

Mere til historien

Det er ifølge TV 2.dk pladeselskabet Universal, der mener mellem 100.000-200.000 danske unge har applikationen installeret.

Læs også:

Forældre er bekymrede for ungernes netadfærd

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram