Forældre er bekymrede for ungernes netadfærd

Nettet giver adgang til alt, og mange forældre er nervøse for, hvad ungerne oplever når de er online.

børn på nettet

Forældre er bekymrede for ungernes netadfærd (Foto: Telia)

Adgang til internettet er efterhånden noget vi tager for givet. Dette har givet anledning til bekymring, når børnene surfer på nettet alene. Derfor vil Telia og Red Barnet nu sætte fokus på problemet og give forældre og børn redskaber til et mere trygt liv online.

Analyseinstituttet YouGov, har for Telia, lavet en undersøgelse der viser at 58 procent af alle danske forældre er nervøse for hvad deres børn skal opleve på nettet.

Vi er som forældre bange for hvad vores børn ser på nettet, men der er forskel på hvad mænd og kvinder er bange for. For eksempel er kvinder mere bange for at børnene skal komme i kontakt med pædofile på nettet.

Markant flere kvinder er også bange for, at børnene får en forkert oplevelse af hvad der er rigtigt og forkert. Det kan være forskruede kropsidealer, sprog eller diskrimination.

- Find legekammerater på nette via en app

- ”Ligesom i den virkelige verden kræver vores online tilstedeværelse også en vis erfaring og viden om, hvordan man bedst opfører sig for at beskytte sig selv og andre. Så når næsten 39 procent af alle forældre siger, at de har svært ved at vide, hvad deres barn laver på internettet, og 22 procent specifikt efterspørger mere information om, hvordan man vejleder de yngste netsurfere om sikker adfærd på nettet, så vil vi som teleselskab gerne bidrage til at skabe mere oplysning og tryghed”, siger Mette Honoré, kommunikationsdirektør hos Telia.

De fælles aktiviteter fra Telia og Red Barnet, omfatter undersøgelser, informationsmateriale samt et arrangement på Folkemødet 2016, hvor et børnepanel, sammen med politikere og eksperter vil diskutere farerne, når børn færdes alene på nettet.

- Børns brug af iPads bør begrænses

Her er de fem ting vi er mest nervøse for, at vores børn skal opleve på nettet:

  1. At de ser ting, børn ikke bør se
  2. At de kommer i kontakt med pædofile/børnelokkere
  3. At de får en forkert oplevelse af, hvad der er rigtigt/forkert (fx kroppe, sex, adfærd mv.)
  4. At de bliver udsat for digital mobning fra jævnaldrende på sociale medier
  5. At de kommer til at sprede personlige oplysninger på internettet

Web-TV: Treårige må bruge iPad hvis legepladsen huskes

Mere til historien

Telia og Red Barnets debat, kan opleves på folkemødet ”Børn på nettet: Behov for færdselsregler?” lørdag d. 18. juni kl. 13:00-14:00 ved Skurvognen på havnen i Allinge.

Artiklen er skrevet af: Kim Vidkær

Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Bliv klædt på til at bestille det rigtige internet

Prisen på hurtigt internet skal være lav. Bredbåndshastigheden høj. Inden du bestiller internet, så læse disse gode råd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram