Forældre er bekymrede for ungernes netadfærd

Nettet giver adgang til alt, og mange forældre er nervøse for, hvad ungerne oplever når de er online.

børn på nettet

Forældre er bekymrede for ungernes netadfærd (Foto: Telia)

Adgang til internettet er efterhånden noget vi tager for givet. Dette har givet anledning til bekymring, når børnene surfer på nettet alene. Derfor vil Telia og Red Barnet nu sætte fokus på problemet og give forældre og børn redskaber til et mere trygt liv online.

Analyseinstituttet YouGov, har for Telia, lavet en undersøgelse der viser at 58 procent af alle danske forældre er nervøse for hvad deres børn skal opleve på nettet.

Vi er som forældre bange for hvad vores børn ser på nettet, men der er forskel på hvad mænd og kvinder er bange for. For eksempel er kvinder mere bange for at børnene skal komme i kontakt med pædofile på nettet.

Markant flere kvinder er også bange for, at børnene får en forkert oplevelse af hvad der er rigtigt og forkert. Det kan være forskruede kropsidealer, sprog eller diskrimination.

- Find legekammerater på nette via en app

- ”Ligesom i den virkelige verden kræver vores online tilstedeværelse også en vis erfaring og viden om, hvordan man bedst opfører sig for at beskytte sig selv og andre. Så når næsten 39 procent af alle forældre siger, at de har svært ved at vide, hvad deres barn laver på internettet, og 22 procent specifikt efterspørger mere information om, hvordan man vejleder de yngste netsurfere om sikker adfærd på nettet, så vil vi som teleselskab gerne bidrage til at skabe mere oplysning og tryghed”, siger Mette Honoré, kommunikationsdirektør hos Telia.

De fælles aktiviteter fra Telia og Red Barnet, omfatter undersøgelser, informationsmateriale samt et arrangement på Folkemødet 2016, hvor et børnepanel, sammen med politikere og eksperter vil diskutere farerne, når børn færdes alene på nettet.

- Børns brug af iPads bør begrænses

Her er de fem ting vi er mest nervøse for, at vores børn skal opleve på nettet:

  1. At de ser ting, børn ikke bør se
  2. At de kommer i kontakt med pædofile/børnelokkere
  3. At de får en forkert oplevelse af, hvad der er rigtigt/forkert (fx kroppe, sex, adfærd mv.)
  4. At de bliver udsat for digital mobning fra jævnaldrende på sociale medier
  5. At de kommer til at sprede personlige oplysninger på internettet

Web-TV: Treårige må bruge iPad hvis legepladsen huskes

Mere til historien

Telia og Red Barnets debat, kan opleves på folkemødet ”Børn på nettet: Behov for færdselsregler?” lørdag d. 18. juni kl. 13:00-14:00 ved Skurvognen på havnen i Allinge.

Artiklen er skrevet af: Kim Vidkær

Ingen skærmtid til børn under 2 år
(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Mobilfrie skoler: Nu leger børnene igen

Der kommer mobilfrie skoler flere steder, hvilket deler vandene. Nu melder en skole, at der atter er legende børn i skolegården.

(mere…)
Før barnets første mobil - dette skal du overveje

GUIDE: Hvornår skal børn have den første mobil? Hvilket abonnement skal vælges? Her er hjælp til børn, forældre og mobiler.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram