Skal du have den nye iPhone? Sælg den gamle nu

Apple afholder event i denne uge, hvor det ventes en ny iPhone lanceres. Skal du have den nye model, så kan du med fordel sælge den gamle nu.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Når Apple sender en ny iPhone på gaden giver det altid lidt turbulens i brugtmarkedet, da mange sætter deres gamle telefon til salg. Hvis markedet oversvømmes af brugte iPhones vil brugt-salgsprisen typisk falde, og du får mindre for den gamle telefon.

Nu er det snart tid til iPhone-lancering igen. Apple har i hvert fald udsendt invitationerne til event onsdag den 7. september 2016, hvor det ventes, at de vil offentliggøre dette års iPhone-modeller.

Apple har inviteret til event – nye iPhones på vej

Apples produkter er stort set aldrig på tilbud, og det holder prisen oppe.

I september 2014 kostede en iPhone 6 (16 GB) 5.600 kroner uden abonnement. I dag er prisen 4.325 kroner. Altså et prisfald på 1.275 kroner, eller 22,8 procent, på lige under to år. Det viser tal Pricerunner.dk har udarbejdet for MereMobil.dk og Ekstra Bladet.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Til sammenligning er et par af Samsungs tidligere topmodeller faldet mere end 40 procent i pris på blot ét år.

Passer du godt på din iPhone, kan du hente en god pris hjem, hvis du bliver træt af den, og dermed have en god procentdel af prisen på en ny telefon i hånden kontant. Førnævnte iPhone 6 (16 GB) handles lige nu på DBA.dk til priser mellem 2.500 og 3.000 kroner, alt efter stand.

 – iPhone vil få ‘edge-skærm’ i 2017

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Eksplosion af brugte telefoner

Ved lanceringen af iPhone 6 foretog DBA.dk en analyse af brugthandlerne. I lanceringsmåneden for iPhone 6 blev antallet af brugte iPhones til salg øget med næsten 200 procent. Det betød, at der i september 2014 var cirka 4.500 iPhones til salg på DBA.dk.

Tendensen ses hver gang, der lanceres en ny iPhone. Og var også tilfældet da iPhone 6S var på trapperne.

– ”Antallet af brugte iPhones på DBA stiger markant hver gang, der lanceres en ny model. Der er god fornuft i at anskaffe sig en brugt smartphone, da der virkelig er gode penge at spare på produkter, der som oftest slet ikke er slidt,” fortæller pressechef Sofie Folden Lund fra eBay Danmark, der ejer DBA til MereMobil.dk.

Fra 22. juli til 22. august 2016 blev der, på DBA, søgt 106.693 gange efter ordet ”iPhone”. Der var til sammenligning 113.648 søgninger på ”sovesofa” og 74.794 søgninger på ”barnevogn”. I hele 2015 blev søgeordet ”iPhone” indtastet 1,9 millioner gange på DBA. Her lå ”sovesofa” på 2,5 millioner.

 – TIP: Tjek disse 5 ting før du køber en brugt iPhone

Op til en iPhone-lancering stiger brugtprisen på en iPhone et par hundrede kroner, men flader hurtigt ud igen, lyder det fra DBA.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Vent med at købe

Hvis du vil undgå at betale overpris for din nye smartphone, så køb aldrig på dagen hvor produktet lander i forretningerne. Det er nemlig her priserne er højest. Også de såkaldte ”forsalg” kan være farlige, rent prismæssigt. Her har forhandleren typisk sat prisen endnu højere, for at score lidt ekstra fortjeneste.

– ”Vent med at købe din nye telefon, hvis du ikke vil betale overpris. Hvis du venter 4-6 måneder før du køber den nyeste model, så er der mange penge at spare. Alternativt køb forrige model og spar op imod halvdelen af prisen,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.dk.

Køber du med abonnement, så se efter hvad den samlede pris er over seks måneder. Prisen er inklusive det valgte abonnement, og her skal du nøje overveje, om den pakke telefonen sælges med opfylder dine behov. Er mobilpakken for stor betaler du en overpris, fordi du ikke udnytter hele pakkens indhold.

Det billigste er, at købe telefonen kontant det billigste sted, og finde det abonnement i markedet, der matcher dit behov bedst.

 – Historisk tilbageblik: Dengang iPhone kom til Danmark

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

5 råd til succesfuldt mobilsalg

1. Sæt den rigtige pris
Tjek hvad andre tilsvarende telefoner står til

2. Ærlig beskrivelse
Fortæl ærligt om produktet også om ridser

3.Gode billeder
Benyt altid dine egne billeder og gør dig umage

4.Gem kvitteringen
Skriv i teksten hvis du har kvitteringen

5. Brug NemID
Hvis brugtsalgstjenesten understøtter NemID, så valider din salgsprofil

Du kan følge Apples event på MereMobil.dk på onsdag fra klokken 19.00 dansk tid.

Mere til historien

Hvis du står og skal ud og have ny iPhone, så er det lidt afgørende hvilken model du skal købe – og det afhænger helt af hvor meget plads du har brug for. Se hvordan du kan se, hvor meget plads har du brugt på din iPhone eller iPad.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram