OnePlus stopper OxygenOS og satser nyt

0

OnePlus fusionerer OxygenOS og sit kinesiske HydrogenOS til én ny platform, for at give hurtigere opdateringer.

OnePlus 3 (Foto: OnePlus)
OnePlus 3 (Foto: OnePlus)

Kinesiske OnePlus har de seneste tre år taget markedet med storm, med deres godt spec’ede telefoner, til en relativt lav pris.

De startede ud med at bruge CyanogenMod som styresystem. Kort tid efter gik OnePlus dog i gang med at lave deres eget styresystem, kaldet OxygenOS til vesten, mens man i Kina får telefonerne med HydrygenOS.

OxygenOS er en let tilpasset version af Android, som har været med til at gøre OnePlus telefonerne populære, da udseendet i høj grad ligner noget vi kender fra Google Nexus, eller Sony, som også kun let modificerer Android.

OnePlus 3 endelig officiel – alt om den nye topmodel

HydrogenOS er derimod meget tilpasset, for at tilfredsstille det kinesiske hjemmemarket. Problemet med meget tilpassede styresystemer er, at der er mange funktioner der skal ændres når Android lancerer opdateringer og nye versioner, hvilket sker ofte. Derfor tager opdateringer helt lavpraktisk bare længere tid at teste og kode, når der er flere ting, som skal gennemgåes.

OnePlus X (Foto: OnePlus)
OnePlus X (Foto: OnePlus)

Nu har OnePlus sagt, at to styresystemer er for meget, og at de nu vil fusionere Hydrogen og OxygenOS. I vanlig OnePlus stil er de dog ikke meget for at røbe detaljerne, så hvilke funktioner det nye system får og hvordan det vil se ud, ved kun de færreste.

At have to forskellige styresystemer har været lidt an en mundfuld, og nogle OnePlus fans har været ærgerlige over hastigheden af opdateringer til Android, til trods for at OxygenOS netop kun er en let tilpasning af Android.

OnePlus kommer ikke med en afløser til OnePlus X

Mere til historien

CyanogenMod er en tilpasset version af Android som nyder stor anerkendelse i Open-Source miljøet. Med CyanogenMod er der mulighed for temaer, support af lydfilerne FLAC, Overclocking, VPN med mere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer