OnePlus 3 endelig officiel – alt om den nye topmodel

OnePlus lancerede i går aftes deres nye topmodel OnePlus 3 helt som ventet og den kan købes uden invitation. Du kan se specifikationer og pris her.

One Plus 3 (Foto: OnePlus)

One Plus 3 (Foto: OnePlus)

Der har efterhånden været snakket om OnePlus 3 i noget tid, men i går varså dagen, hvor sløret blev løftet for den nye topmodel.

Den nye telefon fra OnePlus er anderledes end de tidligere telefoner, som OnePlus har lanceret og det er måden de har gjort det på også – det er nemlig muligt at købe OnePlus 3 uden invitation. Så måske det lykkedes dem at slå igennem på markedet denne gang, andet end i techkredse?

 – OnePlus dropper “invitationer” på alle telefoner

Selvom OnePlus har fået meget opmærksomhed med deres tidligere produkter, så har de aldrig været en trussel mod de øvrige producenter. Og OnePlus er heller ikke en telefon, som mange på det danske marked har.

Designet er blevet mere high-end

OnePlus 3 har fået en bagside i aluminium, så de har virkelig forsøgt at få telefonen til at fremstå mere high-end på materiale-valget.

Den nye topmodel kommer farverne Graphite og Softgold, og er udformet i en unibody i aluminium. Designudtrykket kan godt få tankerne til at falde over på HTC’s design. Du kan til denne købe cases i bambus og meget mere. Der er nemlig allerede nu forskelligt tilbehør at vælge imellem.

Målene på OnePlus 3 er i højden og bredden identiske med både OnePlus One og OnePlus 2, mens dette års model er blevet en del tyndere med en tykkelse på kun 7,35 mm, hvor OnePlus 2 og OnePlus One til sammenligning målte 9,9 og 8,9 mm.

One Plus 3 (Foto: OnePlus)

One Plus 3 (Foto: OnePlus)

OnePlus 3 er spækket med specs

Det kunne godt tyde på, at OnePlus håber, at de med den nye topmodel vil sælge lidt flere eksemplarer end de har gjort med forgængerne. Den er nemlig spækket med specifikationer.

OnePlus sætter prisen ned på alle modeller

OnePlus 3 har en fingeraftrykslæser, hvilket minder om den fra forgængeren OnePlus 2. Den befinder sig på fronten af telefonen og har en lille ”sølv” kant rundt om.

Skærmen på OnePlus 3 er en 5,5 tommer stor Optic AMOLED Full HD-skærm med en opløsning på 1080 x 1920 pixels og 401 ppi. Derudover kommer den med en quad-core Snapdragon 820-processor. Skal man tro OnePlus selv, så lover de at dette års topmodel er 35 procent hurtigere end sidste års topmodel, mens ydeevnen i grafikchippen er forbedret med hele 40 procent.

Også på RAM er der skruet op fra OnePlus og de har ”proppet” hele 6 GB LP-DDR4-RAM i OnePlus 3 og udstyret den med 64 GB intern hukommelse. Det er altså mere end flere andre topmodeller på markedet. OnePlus 3 kommer kun i en variant med 6 GB RAM og 64 GB intern hukommelse, så der er altså ikke flere varianter at vælge imellem.

 – Første officielle teaser video for OnePlus 3 er ude

Kameraet er på 16 megapixels og har en blænde på f/2.0 og det er muligt at optage video i 4K-opløsning med 30 billeder i sekundet. OnePlus 3 kommer både med optisk, men også software-baseret billedstabilisering. Frontkameraet er på 8 megapixels og har også en blænde på f/2.0. Begge kameralinser er i øvrigt produceret af Sony.

Tidligere har OnePlus skilt sig ud fra konkurrenterne ved, at lancere telefoner med kæmpe store batterier, men her er OnePlus 3 anderledes. For mens OnePlus 2 havde et batteri på 3.300 mAh, så er det faktisk blevet reduceret på dette års topmodel og den har kun et batteri på 3.000 mAh.

Specifikationerne på OnePlus 3

StyresystemAndroid 6.0.1 Marshmallow + Oxygen OS
Skærm5,5 tommer Full-HD Optic AMOLED-skærm (1080 x 1920 pixels) – 401ppi
Processor64-bit quad-core Snapdragon 820 (2 x Kryo på 2,2 GHz + 2 x Kryo på 1,6 GHz)
GrafikchipAdreno 530
RAM6 GB LP-DDR4
Intern hukommelse64 GB
KameraSony IMX 298
16 megapixel, f/2.0, optisk og software-baseret billedstabilisering
FrontkameraSony IMX 179
8 megapixel, f/2.0
Størrelse152,7 x 74,7 x 7,35 mm
Vægt158 gram
NetværkWiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
AndetFingeraftrykslæser, accelerometer, gyroskop, lyssensor, kompas, USB Type-C, 2 nano-SIM
Batteri3.000 mAh ikke-udskifteligt med Dash Charge (0-60 % efter 30 minutter)
Pris2.990 danske kroner
One Plus 3 (Foto: OnePlus)

One Plus 3 (Foto: OnePlus)

Pris og tilgængelighed

Inden lanceringen har der været mange spekulationer i forhold til prisen, hvor det først har lydt den ville blive billere end OnePlus 2 var da den blev lanceret, dernæst lød det modsatte.

 – OnePlus 3 bliver dyrere end OnePlus 2 – se prisen her

Men OnePlus fortsætter deres strategi om at levere telefoner i topklasse til den halve pris. Prisen på OnePlus 3 er nemlig nærmest lig med startprisen for OnePlus 2, der er kun en prisforskel på 9 kroner.

OnePlus 3 koster 2.990 kroner uden abonnement og kan købes allerede nu på deres webshop. I skrivende stund kan vi kun vælge farvevarianten Graphite på hjemmesiden.

Mere til historien

Noget af det, som kan være en hemsko for OnePlus og danske mobilkøbere er, at rent reklamationsmæssigt, så er man ikke så godt stillet. Men tilgengæld får man en telefon med spændende specifikationer til ”det halve” af de fleste andre topmodeller.

OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Udfordrer Samsung på batteritid – mød OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 imponerer på batteritiden, der sætter Samsung Galaxy Watch og Apple Watch til vægs.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Disse OnePlus-telefoner opdateres med AI-funktioner

LISTE: Her kan du se hvilke OnePlus-telefoner, der bliver opdateret med AI-funktionalitet.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram