Kemiluppen skæres væk med nyt finanslovsudspil

0

Mange familier henter hjælp i forbruger-applikationen Kemiluppen, men nu skæres den væk i det nyeste finanslovsudspil.

Kemiluppen
Kemiluppen

De seneste to års tid har applikationen Kemiluppen hjulpet mange danskere med test og rådgivning, samt overblik over hvilke dagligvarer, som indeholder kemikalier, der ikke er gode for hverken kroppen eller miljøet. En applikation som Forbrugerrådet Tænk Kemi står bag.

Men applikationen står nu til lukning efter det seneste finanslovsudspil, som regeringen offentliggjorde i tirsdags. Her stod det klart, at der ikke blev sat midler af til uafhængig forbrugerinformation om kemi i hve

rdagsprodukter i 2017.

Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk, er skuffet over udspillet og mener det er dårligt nyt, at regeringen efter kun to år vil lukke ”Forbrugerrådet Tænk Kemi”.

– “Tænk Kemi har åbenlyst opfyldt et stort behov hos de danske forbrugere, og som blandt andet står bag appen Kemiluppen, der er nomineret til Nordisk Råds miljøpris. Taberne er forbrugerne, der nu må lede forgæves efter uvildig rådgivning om uønsket kemi i de produkter, de lægger i indkøbskurven,” siger formand i Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip.

Applikationen Kemiluppen er downloadet mere end 140.000 gange.

Mere til historien

Du kan høre vores seneste podcast, som handler om hvordan du kommer i gang med applikationer. Vi tager en snak med manden bag TV 2’s mange applikationer, Jan Hoffmann.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer