Huawei Nova – designmodel i kompakt design

Huawei har præsenteret Huawei Nova. Det er telefonen til dem, som vil have fornuftig ydelse i et mindre format.

Huawei Nova-serien (Foto: Huawei)

Huawei Nova-serien (Foto: Huawei)

Huawei har præsenteret en smartphone, der henvender sig til dem, som ikke ønsker en stor skærm, men ikke vil gå på kompromis med telefonen og kameraets kvalitet.

 - Huawei P9 kommer i nye farver

Huawei Nova kan ses som en direkte konkurrent mod Sonys populære Xperia Compact-modeller. Disse har netop udmærket sig ved, at levere på niveau med hvad der forventes af en topmodel, blot i et mere lommevenligt design.

- ”Mange smartphonebrugere sætter pris på de større skærmstørrelser, der har vundet frem de senere år, men vi har også set en stigende efterspørgsel på smartphones med en mindre skærm, uden at gå på kompromis med kvalitet og brugeroplevelse. Novas er mere handy end de fleste moderne smartphones, men der er bestemt ikke sparet på indmaden bare fordi, det ydre er blevet lidt mindre,” siger Thor Gøtz, direktør for Huawei Consumer BG.

Vi har prøvet Huawei Nova

 - Huawei vil slå Samsung og Apple - også i Danmark

Afrundet og blødt design

Telefonen er designet med afrundede hjørner og bløde kurver.

Huawei Nova har en skærm på 5,0 tommer, men er alligevel ikke specielt tyk eller stor. 76 procent af forsiden er fyldt ud af skærm. Til sammenligning udgøres kun 68 procent af fronten på en iPhone 6S af skærm. Nova er lidt mindre end Huawei P9 men lidt større end iPhone 6S.

 - WEB-TV: Første kig på Huawei Nova

Telefonen kører på en Snapdragon 625 processor fra Qualcomm med 3 GB RAM og har en intern hukommelse på 32 GB. Som altid lover Huawei høj energieffektivitet omkring batteriet. Nova benytter USB Type-C som stik til opladning og datatilslutning.

Huawei Nova (Foto: MereMobil.dk)

Huawei Nova (Foto: MereMobil.dk)

Kameraet er på 12 megapixels og frontkameraet på 8 megapixels. Derudover kommer den også med fingeraftrykslæser og et batteri på 3.020 mAh.

 - TEST: Huawei P9 Plus - den bedste Huawei topmodel

Huawei Nova lanceres i farverne sølv, guld, grå og rose gold.

Prisen på Nova bliver under 3.499 kroner. Telefonen kommer til Danmark i slutningen af oktober.

Mere til historien

Der blev også præsenteret en Huawei Nova Plus med 5,5 tommer skærm. Denne bliver ikke tilgængelig på det danske marked, oplyser Huawei til MereMobil.dk.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram