Huawei Nova – designmodel i kompakt design

1

Huawei har præsenteret Huawei Nova. Det er telefonen til dem, som vil have fornuftig ydelse i et mindre format.

Huawei Nova-serien (Foto: Huawei)
Huawei Nova-serien (Foto: Huawei)

Huawei har præsenteret en smartphone, der henvender sig til dem, som ikke ønsker en stor skærm, men ikke vil gå på kompromis med telefonen og kameraets kvalitet.

 – Huawei P9 kommer i nye farver

Huawei Nova kan ses som en direkte konkurrent mod Sonys populære Xperia Compact-modeller. Disse har netop udmærket sig ved, at levere på niveau med hvad der forventes af en topmodel, blot i et mere lommevenligt design.

– ”Mange smartphonebrugere sætter pris på de større skærmstørrelser, der har vundet frem de senere år, men vi har også set en stigende efterspørgsel på smartphones med en mindre skærm, uden at gå på kompromis med kvalitet og brugeroplevelse. Novas er mere handy end de fleste moderne smartphones, men der er bestemt ikke sparet på indmaden bare fordi, det ydre er blevet lidt mindre,” siger Thor Gøtz, direktør for Huawei Consumer BG.

Vi har prøvet Huawei Nova

 – Huawei vil slå Samsung og Apple – også i Danmark

Afrundet og blødt design

Telefonen er designet med afrundede hjørner og bløde kurver.

Huawei Nova har en skærm på 5,0 tommer, men er alligevel ikke specielt tyk eller stor. 76 procent af forsiden er fyldt ud af skærm. Til sammenligning udgøres kun 68 procent af fronten på en iPhone 6S af skærm. Nova er lidt mindre end Huawei P9 men lidt større end iPhone 6S.

 – WEB-TV: Første kig på Huawei Nova

Telefonen kører på en Snapdragon 625 processor fra Qualcomm med 3 GB RAM og har en intern hukommelse på 32 GB. Som altid lover Huawei høj energieffektivitet omkring batteriet. Nova benytter USB Type-C som stik til opladning og datatilslutning.

Huawei Nova (Foto: MereMobil.dk)
Huawei Nova (Foto: MereMobil.dk)

Kameraet er på 12 megapixels og frontkameraet på 8 megapixels. Derudover kommer den også med fingeraftrykslæser og et batteri på 3.020 mAh.

 – TEST: Huawei P9 Plus – den bedste Huawei topmodel

Huawei Nova lanceres i farverne sølv, guld, grå og rose gold.

Prisen på Nova bliver under 3.499 kroner. Telefonen kommer til Danmark i slutningen af oktober.

Mere til historien

Der blev også præsenteret en Huawei Nova Plus med 5,5 tommer skærm. Denne bliver ikke tilgængelig på det danske marked, oplyser Huawei til MereMobil.dk.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer