Skoleelever: Drop mobiltelefonen i skoletiden

Der har gentagne gange været lærere og eksperter, som har anbefalet skoleelever til at droppe mobiltelefonen i timerne – nu gør en række skoleelever selv opmærksom på problemet.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Det er første skoledag efter ferien for mange i denne uge og det betyder også, at hverdagen nu rammer en masse danske skoleelever og problematikken med mobiltelefoner og lignende i timerne atter er aktuel.

I Thisted har en række skoleelever forsøgt at gøre opmærksomme på problemerne med mobiltelefoner på skoler. Budskabet lyder kort og godt: - ”Drop mobilen, før andre dropper dig”. Det skriver DR.dk.

 - Mobilforbud på skole giver ro i timerne

Ikke alene tager mobiltelefonerne opmærksomheden fra undervisningen, hvilket går ud over en selv, men også alle klassekammeraterne og dernæst gør den at frikvartererne oftest bruges ved alle kigger ned i hver sin mobiltelefon.

Ingeborg Fredslund Madsen har lige afsluttet 9. klasse på Hurup Skole og er en del af Fælleselevrådet i Thisted Kommune, samt en af initiativtagerne bag denne kampagne.

Du kan se videoen til kampagnen på Thisted Kommunes Facebook-side. Videoen starter med, at man ser en masse elever sidde og stirre ned i hver sin mobiltelefon.

 - Så mange børn har smartphones og tablets med i skole

Ingeborg Fredslund Madsen synes, at det er en god idé, at nogle skoler låser elevernes mobiltelefoner inde i timerne.

- ”På den måde får man elevens fulde opmærksomhed under undervisningen,” siger hun.

Skal der socialt liv i skolegården og på gangene, så er det en mulighed at telefonerne først afleveres til eleverne efter skoletid.

Synes du, at det er et problem eleverne er mere optaget af mobilen end undervisningen? Eller mener du, at det er op til den enkelte elev selv at styre det? Skriv i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Eleverne sidder med hovedet nede i telefonen, og er ikke sammen med kammeraterne. Derfor bør flere skoler være mobilfrie, mener ekspert. Læs mere om, hvad eksperten siger her.

Læs også:

- Fem råd mod smartphone afhængighed

5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram