Skoleelever: Drop mobiltelefonen i skoletiden

1

Der har gentagne gange været lærere og eksperter, som har anbefalet skoleelever til at droppe mobiltelefonen i timerne – nu gør en række skoleelever selv opmærksom på problemet.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)
Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Det er første skoledag efter ferien for mange i denne uge og det betyder også, at hverdagen nu rammer en masse danske skoleelever og problematikken med mobiltelefoner og lignende i timerne atter er aktuel.

I Thisted har en række skoleelever forsøgt at gøre opmærksomme på problemerne med mobiltelefoner på skoler. Budskabet lyder kort og godt: – ”Drop mobilen, før andre dropper dig”. Det skriver DR.dk.

 – Mobilforbud på skole giver ro i timerne

Ikke alene tager mobiltelefonerne opmærksomheden fra undervisningen, hvilket går ud over en selv, men også alle klassekammeraterne og dernæst gør den at frikvartererne oftest bruges ved alle kigger ned i hver sin mobiltelefon.

Ingeborg Fredslund Madsen har lige afsluttet 9. klasse på Hurup Skole og er en del af Fælleselevrådet i Thisted Kommune, samt en af initiativtagerne bag denne kampagne.

Du kan se videoen til kampagnen på Thisted Kommunes Facebook-side. Videoen starter med, at man ser en masse elever sidde og stirre ned i hver sin mobiltelefon.

 – Så mange børn har smartphones og tablets med i skole

Ingeborg Fredslund Madsen synes, at det er en god idé, at nogle skoler låser elevernes mobiltelefoner inde i timerne.

– ”På den måde får man elevens fulde opmærksomhed under undervisningen,” siger hun.

Skal der socialt liv i skolegården og på gangene, så er det en mulighed at telefonerne først afleveres til eleverne efter skoletid.

Synes du, at det er et problem eleverne er mere optaget af mobilen end undervisningen? Eller mener du, at det er op til den enkelte elev selv at styre det? Skriv i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Eleverne sidder med hovedet nede i telefonen, og er ikke sammen med kammeraterne. Derfor bør flere skoler være mobilfrie, mener ekspert. Læs mere om, hvad eksperten siger her.

Læs også:

Fem råd mod smartphone afhængighed

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer