Så mange børn har smartphones og tablets med i skole

0

Flere børn end tidligere har tablets og smartphones med i skoletasken, viser nye tal fra TNS Gallup. Selv de yngste er har iPads og mobiler med.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)
Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Den hastige udbredelse af smartphones og tablets mærkes også i skoletaskerne, der i højere grad end tidligere, bliver fyldt op med moderne elektronik.

Selv de helt yngste skoleelever i alderen 5-8 år har gadgets med i skoletasken. Det viser en undersøgelse fra TNS Gallup, der er udført for Gjensidige Forsikring.

På blot et år er tallene nærmest eksploderet blandt de yngste elever. I 2013 svarende 88 procent i undersøgelsen nej til, at barnet havde en tablet, smartphone eller bærbar computer med i skole. I 2014 var det 51 procent der svarede nej til dette spørgsmål. 34 procent angiver, at der er gadgets med i tasken hver dag hos de 5-8 årige. 16 procent svarer ja, men sjældent.

Blandt de 13-15 årige har 79 procent tablets, smartphones eller computere med i skoletasken hver dag. Siden 2013 har der her været et fald på tre procent.

Ifølge undersøgelsen er kun meget få voksne klar over, hvordan de er stillet forsikringsmæssigt, hvis en smartphone eller bærbar bliver stjålet i skoletiden.

TNS Gallup har foretaget undersøgelsen i marts 2014 og juni 2013. I 2014 var der 912 respondenter hvor 694 svarede, at de har børn i skolealderen.

iPad-børn har ingen motorik og fantasi

Se flere detaljer om undersøgelsen hos Gjensidige Forsikring.

Mere til historien

En Epinion undersøgelse, udført for Telenor i foråret 2014 viser, at blandt danskere med børn synes flertallet, at 10,3 år er en passende alder på barnet, når de skal have deres første smartphone. 7,7 år er en passende alder at få sin første tablet i, mener de samme forældre.

Læs også:
Hvornår må børn få deres første smartphone eller tablet?
Mobilbrug i undervisningen er repektløst

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer