Din iPhone oplades ikke hurtigere med iPad-laderen

TIP: Opladeren fra en iPad fylder IKKE strøm hurtigere på din iPhone. Det er en kendt myte og misforståelse.

En iPad-oplader fylder ikke strøm hurtigere på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)

En iPad-oplader fylder ikke strøm hurtigere på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har opladetestet iPhone 6S, der i lang tid har været en af de mest populære iPhones, med både opladeren Apple vedlægger som standard til iPhone, og en iPad oplader, der er noget kraftigere.

Det er gjort fordi jeg jævnlig støder på personer, som mener deres iPhone bliver opladet hurtigere, hvis de bruger iPad-laderen. Andre mener, at en iPhone tager skade, hvis man lader med opladeren fra en iPad.

Med iPhone-opladeren tog det 2 timer og 32 minutter at oplade telefonen fra 0 til 100 procent. Opladeren fra en iPad var 2 timer og 33 minutter om samme opgave. Altså inden for en så lille tidsramme, at det i praksis er uden betydning.

OBS: Testen er udført i august 2016 på iPhone 6S og iPhone 5S. Nogle forhold kan have ændret sig siden.

Testen er også udført på en iPhone 5S, hvor forskellen var endnu større. Her klarede den originale iPhone lader opgaven på 1 time og 42 minutter, mens iPad-opladeren skulle bruge 2 timer og 20 minutter.

10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Umiddelbart går det hurtigere, men…

Der er tale om cirka-tider da opladeprocessen er afhængig af mange faktorer såsom batteriets stand, temperaturen i omgivelserne samt om telefonen belastes under opladning. I testen har telefonerne fået lov til at ligge i fred uden brug.

Myten styrkes af en umiddelbart hurtig opladning, når iPad-opladeren tilsluttes.

På den korte distance kan denne oplader rent faktisk fylde strømmen på en smule hurtigere. Det tog omkring 17 minutter at nå 15 procent med iPhone-opladeren, mens iPad-opladeren gjorde det nogle minutter hurtigere.

Helt op til omkring 90 procents kapacitet på iPhonen var der kun få minutters forskel, hvorefter det stærkt går ned ad bakke for iPad-opladeren.

Hvis du hurtigt vil have lidt mere strøm på telefonen, mens du lige kortvarigt er forbi lejligheden for at skifte tøj, inden turen går videre ud i byen, så kan du få lidt mere ud af, at bruge din iPad-oplader, men det er marginaler vi taler om. Og skal du bruge flere minutter på at lede efter en anden oplader, bør du hellere sætte telefonen til at lade de minutter med dens egen lader.

Quick Charge 3.0 lader mobilen endnu hurtigere

Telefonen bestemmer hastigheden

Hvorfor er den generelle opfattelse så, at opladeren til iPad klarer en opladning hurtigere? Svaret skal findes i batterierne og hvordan opladningen fungerer.

Når en iPad oplader har en udgangseffekt på 12 watt og laderen til iPhone kun leverer 5 watt, burde den store lader, så ikke kunne booste batteriet væsentligt hurtigere? Desværre nej.

Lade-kredsløbet i telefonen vil hele tiden sørge for, ikke at belaste batteriet unødigt. Elektronikken forhindrer de mange ekstra watt i at nå frem til batteriet, og lukker således kun op for præcis det batteriet kan tåle.

– ”Det er altid modtageren af opladningseffekten, der styrer hvor hurtigt det skal gå. Det er derfor ligegyldigt, om du tager en større oplader, da produktet selv bestemmer hastigheden,” fortæller Michael Bech, adm. direktør i Humac.

Hold nu op med at lukke dine apps

iPad-opladeren skader ikke din iPhone

En iPhone tager ikke skade af, at blive opladet med en iPad-oplader, netop fordi elektronikken i telefonen forhindrer skader.

– ”Som udgangspunkt tager den ikke skade, men man bør altid bruge den oplader, der medfølger til produktet. Der er jo en årsag til, at man har designet oplader og produkt, så de passer til hinanden. Bruger du en anden lader, kan du i yderste konsekvens komme ud for problemer med hensyn til reklamation – altså hvis en uoriginal oplader har forvoldt skade på produktet,” lyder det fra Michael Bech.

I princippet kan en telefon lades lidt hurtigere, hvis den sættes i flytilstand, da der så ikke bruges strøm på kommunikation med netværkene. Vores praktiske eksempler viser dog, at der heller ikke her er den store gevinst.

En anden myte: Batteritiden forlænges når apps lukkes

Mere til historien

Når telefonerne lader op bliver opladeren varm. Vi har set på hvor varm mobilopladeren må blive, inden du skal være nervøs.

Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram