Ny app skal hjælpe gravide og nybagte forældre

1

En app skal hjælpe gravide og nybagte forældre til at håndtere usikkerheden, som kommer i forbindelse med, at man får nye roller i livet.

Nyfødt baby (Foto: MereMobil.dk)
Nyfødt baby (Foto: MereMobil.dk)

Mange gravide og nybagte forældre oplever usikkerhed, i forældrerollen, og omkring den megen opmærksomhed det nyfødte barn kræver. Nyborg Kommune vil nu forsøge, at inddrage moderne teknologi og lade den være en hjælpende hånd til at gøre tiden for kommunens gravide og nybagte forældre lettere og mindre usikker. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Nyborg Kommune.

Min-Mave.dk klar med nyt og mobilvenligt design

Det er applikationen ”Mit Forløb” og kurset ”Godt begyndt – Godt på vej”, der er den hjælpende hånd fra kommunen. Det er et kursus i at være forældre.

Applikationen ”Mit Forløb” hjælper med at holde styr på de forskellige ting i forbindelse med kurset.

Nyborg Kommune gør en indsats med de nye ting, hvor altså applikationen skal forsøge at hjælpe med at gøre tingene bare lidt lettere.

– ”Jo bedre man er forberedt på forældrerollen og de nye udfordringer, desto bedre kan forældrene tackle de bekymringer og problemer, der naturligt opstår hen ad vejen. I den forbindelse er ”Mit Forløb”-applikationen velegnet til målgruppen, der for manges vedkommende færdes hjemmevant med applikationer,” sådan lyder det fra Mette Bill Ladegaard, sundhedschef i Nyborg Kommune, i pressemeddelelsen.

App skal fortælle hvorfor din baby græder

Gravide føder i dag ambulant med mindre de er syge eller der opstår komplikationer. Derfor står man altså oftest på egne ben, inden for 24 timer, efter barnet er kommet til verden. Tidligere fik man tid til at vænne sig til det hele og de nye roller.

Mere til historien

”Godt begyndt – godt på vej” er et 2-årigt kursus, som man introduceres til når kvinden er omkring tre måneder inde i svangerskabet og kurset varer til barnet er halvandet år.

Læs også:
TEST: Nabby babyalarm – nu sover babyen godt

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer