Nu skal iMessage kæmpe mod Facebook

0

Apple vil med iMessage tage markedsandele fra Facebook Messenger og andre chattjenester. Teleselskaberne bliver taberne i det spil.

iMessage (Foto: Apple)
iMessage (Foto: Apple)

Med iOS 10 kommer en kæmpe opdatering til Beskeder. Det vil i Apples univers sige iMessage, deres egen chattjeneste.

iOS 10 er fyldt med bunkevis af nye funktioner

Over det seneste år har Facebook udviklet Messenger ret meget. Blandt andet nye emojis, gif-billeder og hele sæts af nye figurer og billeder, der kan bruges i beskederne er kommet til. Chat-funktionerne er med til at gøre tekstsamtalen mere levende, og netop her vil Apple lege med.

900 millioner mennesker bruger Facebook Messenger

Sandsynligvis handler tiltaget om, at Apple vil have flere til at bruge iMessage og ikke mindst vil Apple høste brugere fra Facebook Messenger, og andre chattjenester som f.eks. Snapchat. Den gammeldags SMS bliver her trængt op i en krog.

iMessage (Foto: Apple)
iMessage (Foto: Apple)

Det hele sker i chatten

Med såkaldte Rick Links bliver beskederne mere levende. Sættes et YouTube-link ind i chatten oprettes automatiks et preview, og mulighed for afspilning, uden at forlade tråden. Det gælder også, hvis der sendes et sanglink fra Apple Music. Også her kan der afspilles direkte i chatten.

iMessage vil gøre brug af større emojis, der nu kan være op til tre gange større end tidligere, og med Tap To Replace kan ord automatisk forvandles og erstattes med emojis.

 – 1.500 nye Facebook emojis er på vej

En anden nyhed er Invisible Ink. Du kan sende en besked, eller billede, som hos modtageren kommer slørret frem. Først når fingeren køres hen over teksten, kan indholdet ses. Med Bubble Effects kan beskederne hoppe ind på skærmen på forskellig vis, og hvis send-knappen holdes inde, kan man sende forskellige actions som f.eks. råbe- eller hviske effekter. Nogle af effekterne kan vises på hele skærmen.

Med Digital Touch kan du tage et billede, eksempelvis af dig selv, og tilføje en håndskreven tekst, og på boblerne kan man nu angives actions – altså om man synes om indholdet.

Åben for apps

iMessage åbnes op så tredjepartsudviklere kan skabe programmer og tilføjelser, der vi kunne hentes via en særlig App Drawer inde i iMessage. Det skal nok skabe grobund for stor kreativitet.

Apple Watch vil efter opdateringen til watchOS 3 kunne afvikle de nye interaktive effekter og emojis. Apple lover desuden end-to-end kryptering af samtalerne på iMessage.

Her er nyhederne i watchOS 3 til Apple Watch

Teleselskaberne bliver de store tabere, i forhold til chattjenesterne. SMS har stort set ikke udviklet sig de seneste mange år, og MMS er stadig en fejlslagen protokol, der skaber bøvl for mange brugere. De moderne tjenester er ikke begrænset af netværksteknologi, og brugerne har hele deres historik på tværs af alle enheder, også når der skiftes telefon – eller hvis der eksempelvis benyttes både iPad og iPhone. Operatørerne skal altså bare lægge netværk til.

SMS er oprindeligt en overskudskanal i mobilnetværkene, og beskeder sendes / modtages kun når der er kapacitet nok. Sådan er det ikke med chattjenesterne. De kræver netværk hele tiden. For teleselskaberne er chat altså pludselig ikke længere levering via et billigt netværksoverskud, men en omkostning i forhold til stadig udbygning af datakapacitet og dækning.

Mere til historien

Udviklerne kan teste iMessage og chatfunktionerne af via Developer Preview. I juli åbnes for en public beta af iOS 10, mens den første endelige version forventes at være klar til efteråret.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer