Derfor gik Telenors netværk i kludder

Mellem 200.000-250.000 mobilkunder var uden forbindelse tirsdag eftermiddag. Hvad gik galt? Vi har set nærmere på fejlen.

Mobilmast telemast antenne netværk

Mobilmast i Ebberup på Fyn (Foto: MereMobil.dk)

Et sted mellem 200.000-250.000 Telenor og CBB mobilkunder kunne tirsdag eftermiddag (14. juni 2016) i et par timer ikke benytte deres mobiltelefon. Derudover havde omkring 12.000 DSL bredbåndskunder, der får leveret internet via TDCs kobbernet, heller ikke forbindelse til internettet.

Til MereMobil.dk oplyser Telenor, at årsagen var en fejl i en såkaldt distributions-router på Telenors central i Søborg. Denne router stoppede delvist med at fungere.

Normalt vil en sådan fejl automatisk blive fanget, og trafikken blive routetet via en alternativ rute – hvilket på netværks-jargon kaldes “failover”. Desværre var routeren kun delvis funktionsdygtig, så denne failover-funktion blev ikke aktiveret.

Resultatet forplantede sig til andre dele af netværket, og det betød at 152 3G-master blev ramt af nedbrud i Københavnsområdet. Ligeledes blev cirka 12.000 DSL forbindelser også ramt. Telenors teknikere fik hurtigt routeren isoleret fra resten af netværket, og en alternativ routning af trafikken blev etableret.

60 sorte mobilhuller fundet i Nordjylland

Fejl ramte hele landet

Det var ikke kun brugere i København, som oplevede problemer med fremkommeligheden på mobilnetværket. Ifølge Telenor er Søborg centralen én af hovedcentralerne for mobiltrafik (data). Denne central servicer kunder i hele landet.

Omkring 200-250.000 Telenors kunder spredt over hele landet oplevede ”no service” på telefonen, og var ude af stand til at bruge deres telefon fra omkring kl. 15:45 til 17.15, hvor efter teknikerne fik netværket på ret køl igen.

Kunderne fik gradvis service igen, men enkelte måtte vente længere før det kom liv i deres telefon.

Telenors netværksdivision har nu nedsat en taskforce, som skal se nærmere på, hvordan lignende fejl fremover kan undgås.

Internet Of Things overtager snart mobilnettet

Tilbage i april havde Telenor også nedbrud på mobilnettet.

Mere til historien

Fejl på de danske mobilnetværk sker i snit 1-2 gange hvert minut. De fleste fejl løses dog via failover systemer og anden redundans i netværket uden at brugerne bemærker det.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram