ASUS ZenFone 3 Deluxe – første metalmobil uden antennelinjer

5

Metal smartphones ser og føles mere lækre, men har den ulempe at metalkroppen forstyrer antennesignalet. Nu har ASUS fundet en løsning.

ASUS Zenfone 3 Deluxe. Foto: GSMA Arena
ASUS Zenfone 3 Deluxe. Foto: GSMA Arena

ASUS er en stor producent af hardwarekomponenter, blandt andet bundkort og grafikkort, til computere. De har dog også slået sig igennem på PC-fronten ved at lave en Macbook Air kopi, med deres Zenbook brand, som bare er lidt bedre, lidt tyndere og har lidt bedre udnyttelse af skærmen.

Nu begynder ASUS også at rykke på smartphones, hvor de netop har lanceret ZenFone 3 Deluxe og Ultra.

Asus Zenfone 2 – først med 4 GB RAM

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S (Foto: Apple)

En af de ting som ASUS kan prale af er, at man ikke længere har en bagside hvor top og bund er beskåret, for at få plads til antennesignalet.

Det virker måske som noget skørt at gå op i, men især Apple har i de seneste par år gjort meget ud af at skjule antennelinjerne. Da Apple gik fra iPhone 5S’ design til 6-serien, var det netop for at gøre så meget af bagsiden til metal som muligt.

ASUS Zenfone 3 Deluxe er den kommende topmodel i deres sortiment, og når vi nævner Apple er det naturligvis fordi ASUS har en fortid med at lave noget som ligger tæt op ad Apples design.

Zenfone 3 serien kan da også ligne en lidt firkantet version af iPhone 6S og ASUS har intet imod at sammenligne sig med Apple, det gør de meget åbenlyst.

ASUS Zenfone 3 Deluxe. Foto: The Verge
ASUS Zenfone 3 Deluxe. Foto: The Verge

Zenfone 3 Deluxe er ASUS’ flagskip med 1080p, 5,7 tommer Super AMOLED skærm, Snapdragon 820 og 4 eller 6 GB ram afhængigt af om du vil have 64 GB, 128 GB eller 256 GB hukommelse. Intet mindre kan gøre det, det skal jo være en topmodel.

Hvilken lader hurtigst af disse seks telefoner?

Kameraet har også høj opløsning med 23 megapixels og 8 megapixels på fronten, men mange pixels er ikke nødvendigvis garanti for god kvalitet. Dog har bagkameraet 4-akset optisk billedestabilisering (OIS) og laser autofokus, så der er potentiale for et godt billederesultat.

Kommer også som phablet

ASUS Zenfone 3 Deluxe. Foto: GSM Arena
ASUS Zenfone 3 Deluxe. Foto: GSM Arena

ASUS har også præsenteret Zenfone 3 Ultra der er en 6,7 tommer phablet, med mange af de samme kvaliteter som Deluxe, dog kun Snapdragon 652 og 3 eller 4 GB RAM.

Begge modeller har dobbelt simkort og SD kortlæser, så der er mulighed for udvidelse og fleksibilitet, men i en heltstøbt aluminiumskrop hvor man ikke kan udskifte batteriet.

Mere til historien

LG fans vil nok hævde, at G5 var den første med metal bagside uden synlige antenner, men da bunden kan tages af, bliver bagsidens design alligevel brudt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer