SMS-kode til Dankort skal hjælpe mod svindel

Der svindles meget og et nyt træk for at undgå svindel er, at danske webshops vil bede om en ekstra kode, hvis der handles for mere end 450 kroner online.

Dankort (Foto: MereMobil.dk)

Dankort (Foto: MereMobil.dk)

I Danmark handles der for mere end 60 milliarder kroner om året, hvor der betales via Dankort. Og da der svindles en del, er en ny løsning på vej.

Som en ekstra sikkerhed skal du måske til at indtaste en ekstra kode, hvis du handler for mere end 450 kroner på nettet. Det har Nets oplyst i en pressemeddelelse.

 – Hver fjerde onlineshopper snydes af falske varer

Så foruden at skrive kortoplysninger, så skal du oveni måske også indtaste en engangskode, som du vil modtage via SMS, når et køb skal afsluttes. Det giver den sikkerhed, at der er endnu en enhed inde over handlen, lyder beskeden. Det skriver DR.dk.

– ”I slutningen af 2013 blev en tilsvarende løsning indført i forbindelse med betalinger på internationale kort. Siden er misbruget faldet med 70 procent, hvilket bekræfter, at en ekstra kode har en mærkbar effekt på misbruget,” siger Jeppe Juul-Andersen, der er vicedirektør i Nets med ansvar for dankort.

Kravet er stillet af Finanstilsynet, som mener, at sikkerheden i forbindelse med nethandel skal øges. Dette sker i forlængelse af der også på europæisk plan er en fælles indsats og også hos flere andre EU-lande er en tilsvarende løsning indført.

 – Afgørelse: Okay at tage betaling for brug af MobilePay

Foreningen for Dansk Internethandel har haft frygtet løsninger, der gør det besværligt for kunderne at shoppe online. Men det nye tiltag giver tilfredshed hos foreningen.

– ”Vi er tilfredse med løsningen, der kommer efter konstruktive forhandlinger med Nets. Det giver os en løsning, der øger sikkerheden og sikrer nemme betalinger for kunderne,” siger Niels Ralund, som er administrerende direktør i FDIH.

Mere til historien

Coops butikker, som Brugsen og Kvickly, vil i efteråret være parate til at modtage betaling via det mobilbaserede Dankort fra Nets.

Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Ny MitID advarsel – pas på dette!

Dit MitID er blokeret, siger en mail. Pas på! Det er ikke rigtigt.

(mere…)
TV 2 advarer mod hjælp til at opsige abonnement

Udenlandske tjenester kræver penge for at hjælpe med opsigelse af TV 2 Play-abonnementer.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram