Samsung satser stort på Virtual Reality

5

Samsung er for alvor hoppet på Virtual Reality-vognen med Gear VR, men de stopper ikke her.

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR er kort fortalt blot en smartphone holder, der minder om en skibrille, så man kan se Virtual Reality film på sin Samsung Galaxy S7.

Kunderne har åbenbart taget rigtig godt imod konceptet, så der er allerede blevet set 20 millioner timers VR indhold.

Når der skrives indhold er det fordi man ikke kun kan se film. Der findes også nogle få spil, og det er nok her, at VR vil få sit store gennembrud i fremtiden.

Oculus Rift, som har været med til at designe Samsungs VR brille, er meget fokuseret på spil, da Oculus Rift skal tilsluttes en computer. Det er dermed også to forskellige oplevelser man får, hvor Samsung Gear VR naturligvis ikke kan levere lige så god grafik da hardwaren er en smartphone, men konceptet har vist sig holdbart.

Foto: AndroidCentral.com
Foto: AndroidCentral.com

Samsung Lancerer VR kamera

Derfor tager Samsung også næste skridt og lancerer et kamera der er designet til at skyde VR videoer.

Enheden hedder Samsung Gear 360 og har to styks 15 MP f/2.0 fish-eye linser, så du kan få det hele med.

Mere om Gear 360

Gear 360 kan i nogen grad bruges udenfor, da kameraet er støv og vandafvisende. Er du interesseret i sådan et kamera skal du desværre lede i lang tid, da det ikke bliver sat til salg i Danmark lige med det samme. Så vil du have det nu, skal du kigge mod USA eller Sydkorea.

Samsung Gear 360 kan kun købes online. Til gengæld kan du købe det allerede nu, men altså kun i USA og Sydkorea. Prisen vil være USD 399, hvilket svarer til 2.200 kroner.

Rygter har også ville vide at Samsung pønsede på at lave noget a la Oculus Rift, men blot med smartphone hardware, så man kan have VR brillen med sig på farten. Dette rygte har Samsung bekræftet, men derudover har Samsung kun sagt, at der vil være bevægelsessensorer, så brillen kan genkende håndbevægelser.

At Samsung tror på VR kan blandt andet ses ved, at Samsung ikke er bange for at promovere deres teknologi. Et af de nyere tiltag har blandt andet været at filme fodboldkampe. Herunder ses to FC København spillere der genser en af deres seneste kampe.

Mere til historien

VR-tiltag ses flere steder. F.eks. er Minecraft nu kommet til VR.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer