Sådan skjuler du billeder fra Fotos på iPhone

TIP: Det er måske ikke alle dine billeder, som du har taget med din iPhone, der tåler alle ser dem. De kan dog fjernes hurtigt og nemt.

Testfoto LG G3 (Foto: MereMobil.dk)

Testfoto LG G3 (Foto: MereMobil.dk)

Smartphones er efterhånden det kamera flest mennesker bruger, og telefonerne bliver også hele tiden bedre og bedre til at tage billeder selv under dårlige lysforhold.

Faktisk er mobiltelefonen også det kamera flest efterhånden har med til festlige lejligheder. Og uanset om et almindeligt kamera måske er bedre, så er det kamera man har ved hånden altid det bedste, når særlige øjeblikke skal foreviges.

 - Unge vil have festen foreviget med fotograf og ikke mobil

Mobilkameraet er desuden også en utrolig privat genstand, som kan indeholde rigtigt mange personlige oplysninger foruden personlige billeder.

Men trods de mange personlige informationer, så kan ens telefon ende i mange forskellige hænder  - blandt andet hvis der skal ses billeder. Og sådan et fotogalleri kan indeholde nogle billeder, der måske ikke er for alle at se.

Så et billede du har taget med din iPhone, som du mener er lidt hemmeligt eller måske endda for frækt til andre skal se det, ja det kan faktisk skjules. Det betyder, at du ikke behøver frygte kollegaerne, din tante eller andre måske ser nogle bestemte billeder på din mobil.

Sådan skjuler du billeder fra Fotos på iPhone

Hvis du har taget billeder med din iPhone, som du ønsker at skjule, så kan du gøre det hurtigt og nemt.

Du skal blot åbne applikationen ”Fotos” og vælge det eller de billeder, som du vil skjule. Derefter vælger du den lille firkant med pilen i, som er nederst i venstre hjørne. Den får ”actions-menuen” frem, hvor du kan finde muligheden ”Skjul”. Vælger du denne, så fjernes billedet fra oversigten og placeres i et album, der hedder ”Skjult”.

 - Kappture hjælper dig med at huske i billeder

Billeder du vælger at skjule på iPhone kan dog fortsat findes i album-oversigten, hvor de vil blive placeret i et album, som hedder ”Skjult”. Billederne skjules fra ”Øjeblikke”, ”Samlinger” og ”År”, men kan fortsat ses i ”Album”.

Hvis du atter vil have de skjulte billeder frem igen, så finder du det eller de aktuelle billeder og vælger det ikke længere skal være skjult.

Mere til historien

Det er også muligt, at skjule billeder helt, men det foregår med tredjepartsapplikationer som Private Photo Vault, SpyCalc, KeepSafe og Pic Lock 2.0. Disse billeder flyttes fra fotoapplikationen og gemmes i stedet i de pågældende apps, som skal tilgås med personligt kodeord. Disse applikationer er oftest forklædt som andre applikationer, så ingen fatter mistanke. Det kan eksempelvis være i form af en lommeregner applikation.

Læs også:
- Gem kameraet væk under julefrokosten
- Sådan tager du RAW-fotos på Android 5.0

Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Sådan får du mere ud af din Nintendo Switch

TIP: Nintendo Switch har 5 år på bagen, men er ikke uden fejl. Vi tager et kig på hvordan du får mest muligt ud af din Nintendo Switch.

(mere…)
Min mening om iPhone SE 2022

EP107: iPhone SE er en god budget-iPhone, men der er kompromisser du skal være parat til at indgå. Lyt med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram