Unge vil have festen foreviget med fotograf og ikke mobil

0

En ny undersøgelse viser, at den yngre del af befolkningen foretrækker at få store fester foreviget med fotograf eller klassisk fotografiapparat fremfor kun mobilbilleder.

kamera-optik
kamera-optik

Foråret er kommet til Danmark, hvilket også betyder højsæson for familiefester i form af konfirmationer, barnedåb og bryllup.

Og mobiltelefonen er tit med til disse fester blandt andet for at være kamera, men er det med mobilen vi foretrækker at få billeder til sådanne større fester? En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Telia viser, at havdelen af os tager billeder med mobiltelefonen når vi er gæst til konfirmationer, fødselsdage eller andre familiefester.

 – Huawei P9 får Leica kamera-optik

Undersøgelsen viser, at det særligt er de 31-49 årige, som er glade for at få fester dokumenteret med sjove billeder fra gæsternes mobiltelefoner, mens det måske overraskende blandt børn og teenagere er mere end dobbelt så mange, som hellere vil have festen foreviget af en professionel fotograf eller i hvert fald med hjælp af et ”klassisk fotografiapparat”.

 – Samsung Galaxy S7 Edge har det bedste kamera

Kamera, linse, foto
Kamera, linse, foto (Foto: John G. Pedersen)

– ”De unge i dag har aldrig prøvet andet end at kunne tage billeder når som helst og hvor som helst. For dem er fotos bare én måde at kommunikere på – helt på linje med tekst og tale. Det ser vi på de sociale medier og især Snapchat. Derfor tænker de unge naturligt, at billeder fra en konfirmation eller et bryllup er en særlig kategori, og at det skal gøres ”ordentligt” med et rigtigt kamera. Omvendt vil forældregenerationen, de 31-49-årige, hellere have vennernes spontane mobilfotos frem for de opstillede festbilleder, de husker fra deres barndoms familiesammenkomster,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør hos Telia.

Mobilproducenterne gør mere og mere for, at mobilkameraerne skal være nærmest ligeså gode som et almindeligt kamera. Eksempelvis har Huawei nu indgået et samarbejde med Leica, hvilket også er i et forsøg på at gøre mobilkameraet endnu bedre.

 – Gem kameraet væk under julefrokosten

Er du gæst til en fest, så er det i øvrigt en god idé, at tænke sig godt om før du deler de billeder du har taget. Undersøgelsen viser også, at det faktisk er 21 procent af alle voksne danskere, der specifikt er blevet bedt om at holde et festbillede for sig selv. Og hos de 20-30 årige er det hver tredje, som er bedt om ikke at dele særlige billeder fra en fest.

Mere til historien

HTC har også lagt stor vægt på kameraet i deres nye topmodel HTC 10, der blev lanceret tidligere på ugen. Læs mere om det her, samt se nærmere på kameraet i Sony Xperia X og Huawei P9.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer