Lenovo styrker sig – men kommer ud med underskud

0

Verdens største PC-producent Lenovo forsøger i hærdigt, at blive en markant spiller på smartphone markedet og det koster på regnskabet at styrke sig i konkurrencen.

Lenovo K5 (Foto: Lenovo)
Lenovo K5 (Foto: Lenovo)

Lenovo, der er verdens største PC-producent, har mærket hvad det koster at komme ind på smartphone-markedet for fuld skrue. Det ses nemlig på regnskabet.

I 2014 købte Lenovo mobilproducenten Motorola af Google og det har kunne ses på regnskabet siden, samt der også har været et faldende salg af både smartphones og PC’er siden. Det betyder nu, at Lenovo har fået sit første underskud i seks år. Det fremgår, ifølge Business.dk, af selskabets seneste regnskab.

Motorola brand vil gradvist blive udfaset

Regnskabsåret sluttede 31. marts og her kom Lenovo altså ud med et underskud på 128 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 850 millioner kroner. Sammenlignet med det så endte 2014 med et overskud på 829 millioner dollars.

Tidligere har Lenovo også været en af de fem største smartphoneproducenter på verdensplan, men et faldende salg i årets første kvartal på 32 procent i forhold til samme kvartal året før har betydet, at Lenovo ikke længere er i Top 5. Det betød, at der blev solgt omkring 11,5 millioner telefoner.

 – Lenovo klar med smartphone i Danmark – mød K5

Men Lenovo har fortsat ambitionerne om, at erobre smartphone-markedet og få deres telefoner udbredt. Det er også netop offentliggjort, at Lenovo har udsendt den første smartphone på det danske marked under ”Lenovo-brandet” – nemlig Lenovo K5.

Mere til historien

Motorola præsenterede i sidste uge tre nye smartphone-modeller, som alle ventes at komme på det danske marked. Du kan læse mere om Moto G4, Moto G4 Plus og Moto G4 Play her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer