I Kina er “iPhone” en taske

En kinesisk taskeproducent har sagsøgt Apple over brugen af “iPhone”. Nu er der faldet dom i sagen til fordel for det kinesiske firma.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Apple vil rigtig gerne ind på det kinesiske marked, som er gigantisk og i stor vækst, da mellemklassen vokser gevaldigt. Men Apple vil fremover ikke have eneret på varemærket “iPhone”. Det har en dommer i Beijings højesteret netop stadfæstet.

Xintong Tiandi Technology er en taske og mobilcover-producent, som i 2007  ansøgte om at bruge varemærket “iPhone”. Det er samme år som Apple lancerede deres smartphone af samme navn. I 2010 fik de godkendt varemærket og kunne således bruge det som de lyster.

– iPhone 7 rygterne fortsætter – se de nyeste her

Det specielle i sagen er, at amerikanske Apple allerede i 2002 ansøgte om at bruge iPhone, altså i god tid før men fik først varemærket godkendt i 2013. Apple har solgt deres iPhones siden 2009 i Kina, men alle deres argumenter, var åbenbart ikke nok til at overbevise den kinesiske domstol.

Apple har tabt føriphone_case_a1

Det er naturligvis ikke første søgsmål mellem Xintong og Apple – og sagen startede i 2012, men siden da har Apple ikke fået andet end tommelfingre nedad. Da Apple tabte i 2013 vurderede en dommer at “offentligheden vil ikke forbinde Xintongs varemærke med Apples produkter og dermed ikke skade Apples interesser”.

Kina er Apples andenstørste marked, efter USA, så et marked hvor Apple har store forventninger. Men i det seneste kvartal har Apple haft en tilbagegang på 26 procent, så søgsmålet er nok ikke det som giver flest grå hår i Cupertino for tiden.

Den nylancerede iPhone SE er et billigt alternativ til iPhone 6S og kan være fokuseret mod lige netop det kinesiske marked, hvor middelklassen ikke er helt så købestærke som i Vesten.

Mere til historien

Sagen sker desuden samtidig med, at Apple for første gang fremviser negative væksttal i deres tablet og computerafdeling.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
CAD-billeder afslører designet på iPhone SE 4

En række 3D-renderinger afslører (måske) designet på den fjerde generation af iPhone SE.

(mere…)
Med ny iPhone-opdatering bliver App Store og browsere friere

Apple låser nu iPhone lidt mere op, men kun for EU-borgere. De nye muligheder kommer dog ikke uden begrænsninger. 

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram