Danskerne har taget mobilbanken til sig

0

Det tog netbanken 12 år, at runde omkring en halv million brugere, mens mobilbanken nåede samme niveau på den halve tid – og det er ikke kun de unge, som bruger den.

Mobilbank
Mobilbank

Da bankerne lancerede netbanken var det noget helt nyt, og det tog omkring 12 år at runde knap en halv million brugere. Det tog under den halve tid for mobilbanken, at nå samme niveau. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Bankdata.

Og det er ikke kun den yngre målgruppe, som tager deres smartphone eller tablet frem, når der skal overføres penge eller betales regninger – her kan de ældre generationer nu også være med. Det viser undersøgelsen fra Bankdata, som altså dækker hver tredje bankkunde i Danmark.

 – Betalingsservice-app giver dig styr på regningerne

Størstedelen mobilbank-brugere tilhører endnu den yngre generation, men særligt de 45-60 årige er ved at hale ind på dem.

– ”Der er kommet flere danskere online i løbet af de seneste år, og langt størstedelen af os ejer i dag en smartphone. Også de ældre. Det vil sige, at vi nu kan ordne en stor del af vores praktiske gøremål på farten. Mobilen vækker os om morgenen, husker os på aftaler og holder os opdateret på, hvad der sker i verden. Derfor er det en logisk udvikling, at vi også bruger den til at holde styr på budgetkontoen eller overføre penge til børnene,” siger Poul Erik Osmundsen, underdirektør i Bankdata.

 – Smartphonen bruges til at ansøge om små lån

Selvom danskerne har taget mobilbanken til sig og det er her flest overførsler foretages, så er det stadigvæk netbanken, som har flest brugere. Men antallet af overførsler på netbanken er faldet med 2,1 procent over de sidste 5 år, mens de på mobilbanken er steget med hele 337 procent.

Mobilbanken har formentlig fået den succes, da den gør det nemt at tjekke kontoen løbende, samt ordne bankforretninger mens man venter på bussen, sidder med telefonen i sofaen om aftenen eller står i en butik og overvejer et køb. Derudover er de fleste mobilbanker også meget overskuelige og brugervenlige.

Mere til historien

Bankdata leverer IT-løsninger til elleve danske pengeinstitutter.

Læs også:

Lunar Way nytænker bankoplevelsen på smartphones

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer