Smartphonen bruges til at ansøge om små lån

0

Mobilbanken Ferratum har set nærmere på, hvor deres kunder ansøger om lån fra og i år er det altså mobiltelefonen, som er den foretrukne enhed.

Bank, betaling, penge
Pengeautomat (Foto: MereMobil.dk)

Der er ingen tvivl om, at vi efterhånden bruger vores smartphone til mere eller mindre alt og den er vores tro følgesvend.

Mobilbanken Ferratum kan også se, at brugen af smartphonen alene det sidste år har taget fart når det handler om at ansøge om lån.

Ved at sammenligne deres låneansøgninger for januar 2015 med dem for januar 2016 ses det tydeligt, at brugen af smartphonen er steget markant. Smartphones har nemlig nu overhalet computeren, som den mest benyttede enhed, når det kommer til at ansøge om små lån.

 – Pengeby hjælper børn til at forstå økonomi

I januar 2016 ansøgte hele 50 procent af danske kunder hos Ferratum om lån via deres smartphone, mens 41 procent brugte deres computer og 9 procent benyttede deres tablet. Sammenlignes disse tal med tallene for januar 2015, så var der også her 9 procent, som ansøgte om lån på deres tablet, mens 51 procent benyttede computeren og ”kun” 40 procent benyttede mobilen. Det betyder altså en stigning på 10 procent det seneste år.

Dog er det samlede antal låneansøgninger hos Ferratum steget på alle platforme.

– “Vi har fulgt udviklingen, siden Ferratum gik ind i det danske marked i 2009. Og pilen har peget i den retning længe. Vi kommer forbrugerne i møde med brugervenlige apps og mobiloptimerede hjemmesider, da det er på de bærbare enheder, kampen om kunderne skal udkæmpes,” siger Mikkel Winston, Nordisk direktør i Ferratum.

Antallet af låneansøgninger fra smartphones er steget med 200 procent, mens de på tablets er steget med 150 procent og på den traditionelle computer er de steget med 90 procent.

– “Danskerne har i den grad løsrevet sig fra de stationære og bærbare computere. Flere og flere ting i hverdagen kan løses fra smartphonen, så det er selvfølgelig også der, vi skal være,” siger Mikkel Winston.

– økonomi

Det er blandt andet brugen af big data, som har gjort det muligt at kreditvurdere hurtigt. Og den store vækst sammen med den teknologiske udvikling betyder også, at de hos Ferratum er nødt til at forsøge at være foran hele tiden.

– “Vi hviler ikke på laurbærene, men er hele tiden på dupperne for at følge med i, hvor kunderne bevæger sig hen, og hvordan de agerer. I dag er smartphones, mobil- og trådløs betaling på agendaen. Men vi ved, at udviklingen sker lynhurtigt, og Ferratums tekniske afdeling i Finland barsler i år med meget spændende tiltag, der forhåbentligt kan være med til at præge morgendagens mobile bankløsninger,” siger Mikkel Winston.

Mere til historien

Ferratum tilbyder kortfristede forbrugslån og er repræsenteret på mere end 25 markeder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer