Danske mobilnetværk er stadig i front

0

De danske mobilnetværk er med i front ifølge ny undersøgelse fra OpenSignal.

OpenSignals seneste undersøgelse med titlen State of Mobile Networks: Nordics er netop blevet offentliggjort, og vi har på MereMobil.dk kigget lidt nærmere på netværksundersøgelsen.

Sammenlignet med resten af Norden, så er de danske smartphones ikke helt så ofte på 4G LTE. OpenSignal har målt sig fem til,  at mobilbrugere både Finland, Norge og Sverige allesammen er på 4G LTE dækning over 80 procent af tiden, mens tallet for Danmark kun er 72 procent. Det skal dog nævnes, at OpenSignal ikke opgør dækningen geografisk eller demografik, men derimod i tid. Altså hvor langt tid de enkelte brugere oplevere at have forbindelse til 4G LTE mobilnetværket.

 – Videotrafik sætter ny rekord i Telenors netværk

OpenSignal undersøgelse 1. kvartal 2016
OpenSignal undersøgelse 1. kvartal 2016

Tilgengæld står Danmark øverst på skamlen, når det kommer til hastigheder over 4G LTE mobilnetværkene.

I gennemsnit var downloadhastigheden 24,5 Mbit/s og det absolut hurtigste nordiske 4G LTE mobilnetværk tilhører TDC, som med en gennemsnitlig downloadhastighed på 30,6 Mbit/s blæste forbi alle konkurrenterne. Kigger man både på 4G LTE og 3G netværkene, så er Danmark også en klar vinder.

 – PODCAST: Mobilnetværk for begyndere

Undersøgelsen viser faktisk også, at Finland, Sverige og Norge internationalt set rykker ned i ranglisten, når det gælder hastighed. Danmark fastholder derimod sin placering.

Danmark i førertrøjen

Mens mobilbrugerne i Norge, Sverige og Finland oftere oplever, at deres smartphone har forbindelse med 4G LTE netværket, så viser de danske mobilnetværk stærk form. Danmark er således helt i front så det gælder latency på mobilnetværkene, hvilket har stor indflydelse på, hvilken oplevelse mobilbrugerne har af netværket.

Undersøgelsen giver også en lang række andre interessant oplysninger. Telia og Telenor har f.eks. det hurtigste 3G netværk i Danmark, mens TDC løber med bedste 4G LTE netværk med både laveste latency, bredeste dækning og hurtigste download hastigheder.

 – TDC har det bedste netværk – igen igen

Konklusionen i undersøgelsen er da også meget klar. De nordiske lande har generelt fremragende mobildata service, og set over hele regionen har indbyggerne i Norden adgang til nogle verdens bedste 3G og 4G LTE mobilnetværk.

Hele undersøgelsen kan ses her.

Mere til historien

Data til undersøgelsen er indsamlet i perioden mellem 1. januar og 31 marts 2016.

Læs også:

Sådan bliver mobilnetværkene klar til festival og events

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer