iPhone er verdens mest indflydelsesrige gadget

2

TIME Magazine har offentliggjort en liste over de 50 mest indflydelsesrige gadgets i historien. iPhone er nummer 1, mens Nokia 3210 er nummer 34.

iPhone SE (Foto: Apple)
iPhone SE (Foto: Apple)

Det amerikanske Time Magazine har offentliggjort en liste over de 50 mest indflydelsesrige gadgets i historien og listen dækker alt fra lommeregnere, musikafspillere, telefoner, kamera, computere, og fjernsyn. Og det er ikke alle på listen, som er lige populære eller du måske kender til.

Apple har fem produkter på listen og tre af disse har indfundet sig i top 10, det betyder også, at Apple dermed er den mest dominerende virksomhed på listen.

 – 40 år med revolutionære Apple

Apples iPhone har indtaget førertrøjen, hvilket måske ikke er så overraskende. iPhone har på mange måder har ændret måden vi kommunikerer på, bruger apps og meget andet. Den er på mange måder blevet vores lille computer.

iPad’en må nøjes med plads nummer 25 og grunden til det er den, som er på listen, frem for blot tablets, er, at det er den første rigtige tablet, der blev lanceret.

 – BAGGRUND: Steve Jobs største bedrifter

Sony Walkman Family (Kilde: Wikipedia)
Sony Walkman Family (Kilde: Wikipedia)

På fjerdepladsen finder vi Sony Walkman, der er et produkt jeg husker fra min barndom og senere kom også Discman’en. Sony Walkman har desuden også været brandet på Sony Ericssons’ mobiltelefoner.

Og på niendepladsen er det Apples iPod, der er at se. iPod’en har været for en generation, hvad Walkman’en var da den blev introduceret. Foruden at blive en hel generations måde at høre musik på, så var iPod’en også en introduktion til noget af Apples univers blandt andet iTunes. iPod kører med iOS-software ligesom iPhone og iPad.

 – Apple skabte en ny industri med App Store

Kigger man listen igennem er der en del overraskende bud, mens de fleste dog er oplagte. Til gengæld kan rækkefølgen diskuteres, men der kan også være forskel fra land til land på hvilke produkter, som har været mest populære i de pågældende lande. Derfor er der også produkter, som måske ikke er så kendte i Danmark.

Du kan se hele top 50 listen på Time Magazine’s hjemmeside.

Mere til historien

Et af de mere overraskende bud på et indflydelsesrigt produkt gennem tiden er VR-brillen Oculus Rift, som indtager plads nummer 39. Produktet er dårligt landet i handlen og at vurdere, at det allerede nu er indflydelsesrigt er måske lige meget nok.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer