Over 300.000 farlige Apple-stik er ombyttet i Danmark

0

Humac har ombyttet 300.000 stik til Apple-produkter, men nu er det slut. Fremover skal Apple kontaktes direkte, når et stik eller iPhone-lader skal ombyttes.

Oplader til MacBook Pro med Apple dockhead
Netstik til MacBook-oplader (Foto: MereMobil.dk)

I januar trak Apple netstik til iPad og Mac tilbage fra markedet, efter undersøgelser havde påvist, at mange strømforsyninger til iPads og Mac-computere potentielt kunne være livsfarlige.

Humac, den officielle kæde af Apple-butikker i Danmark, åbnede dengang sammen med Apple for et ombytningsprogram, så alle kunder, uanset hvor produkterne var købt, kunne komme ind og så ombyttet netstikket.

Adm. direktør i Humac, Michael Bech, vurderede dengang, at de skulle ombytte ”flere tusinde enheder på landsplan”, men tallet skulle vise sig at blive betydeligt højere.

– ”Lige nu har vi ombyttet over 200.000 netstik til privatkunder. Lige nu bytter vi omkring 600 til 700 stik hver dag. Offentlige virksomheder og erhvervskunder har vi også håndteret ombytninger for. Her vil jeg tro vi ligger lidt over 100.000 stik. Altså i omegnen af 300.000 styks,” fortæller Michael Bech til MereMobil.dk.

I sommeren 2014 var det iPhone-opladere der udløste et stort antal ombytninger. De seneste par måneder vurderer Humac-direktøren, at der er ombyttet 50.000 iPhone ladere.

Oven i dette skal lægges de opladere og stik der er blevet ombyttet direkte via Apple.

GUIDE: Tjek her om din Apple-oplader er farlig

Slut med ombytninger hos Humac

Selvom det har været let for Apple-kunderne, at kunne få ombyttet netstik og opladere direkte i butikkerne, er det slut nu.

Apple sender ikke længere netstik og opladere til Humac. I stedet skal ombytningen håndteres via Apples website. På denne side kan du anmode om en ny iPhone lader, mens du skal gå til denne side for at få et nyt stik til iPad og Mac.

GUIDE: Sådan køber du en sikker Apple-oplader

WEB-TV: Her beskriver vi iPad og Mac stik problemet

Mere til historien

En oplader bliver varm under opladning, men hvor varm må den egentlig blive inden du skal reagere? Læs historien Så varm må mobilopladeren blive og få detaljerne fra en ekspert.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer