Sådan frigøres hurtigt plads på din gamle iPhone

19

TIP: Dette trick frigiver en masse plads på din gamle fyldte iPhone. Læs her, hvordan du gør.

Apple iPhone 5
En fyldt iPhone kan vækkes til live igen med dette trick (Foto: MereMobil.dk)

Brugere af iPhone, særligt de mere nørdede, ser måbende til, når deres gamle 16 GB iPhone pludselig, med et simpelt trick, kan få nyt liv.

Tilbage i marts beskrev brugeren ”eavesdroppingyou”, på Reddit.com, hvordan man med et (fra Apples side) udokumenteret trick, kan frigøre temmelig meget plads på en fyldt iPhone, uden at slette noget af ens eget indhold.

Ifølge flere brugere på Reddit fjerner iOS-systemet en masse midlertidige filer fra både iOS, Apple Music, Spotify m.fl. Men selvom der slettes offline-cache fra eksempelvis Spotify, beskriver en bruger, at hans offlineplaylister på Spotify stadig eksisterer efter tricket er udført.

Det er forskelligt, hvor meget plads der frigives på den enkelte telefon, men at gå fra 800 MB til op mod 5 GB fri ledig plads, er umiddelbart opnåeligt.

TIP: Lukning af apps på iPhone sparer ikke på strømmen

Sådan aktiveres frigivelsen af plads

  1. Tjek hvor meget ledig plads du har på din iPhone: Indstillinger > Generelt > Lagring og brug af iCloud. Se punktet ”Tilgængelig” under ”Lagringsplads”.
  1. Gå til iTunes på iPhonen. Find en film der fylder meget. F.eks. ”Ringenes herre”.
  1. Tryk på knappen ”LEJ” og derefter ”LEJ HD-FILM”.
  1. Nu undersøger systemet om telefonen har plads nok, hvilket jo ikke er tilfældet. Lad vinduet være åbent et stykke tid. F.eks. et halv minut eller deromkring, og tryk OK.

Nu skulle din telefon have frigjort pladsen, uden du har lejet eller hentet filmen. Hvis processen gentages flere gange, kan der gradvist frigives mere plads.

Det skal siges, at en lang række brugere af Reddit bekræfter fremgangsmåden virker, men nogle rapporterer også, at det ikke har fungeret på deres telefon. Det kan måske hænge sammen med, at det er forskelligt hvilket typer af apps og tjenester der er installeret på de enkelte telefoner, og dette kan skabe variationer.

Hvis du har en telefon med plads nok vil du blive bedt om koden til din Apple ID-konto, hvorefter filmen rent faktisk lejes. Så du skal kun gøre dette, hvis du har en fyldt telefon.

Bemærk: Denne artikel er skrevet den 4. april 2016. Læser du efter denne dato, kan vi ikke garantere, at Apple ikke har lukket for muligheden.

TIP: Sådan aktiverer du Find Min iPhone
5 ting du skal tjekke før du køber en brugt iPhone

Mere til historien

Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har prøvet tricket, og fortæl om dine erfaringer samt hvor meget plads du har fået fri.

Læs også:
TIP: Sådan opsætter og bruger du AirPlay

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer