Sådan frigøres hurtigt plads på din gamle iPhone

TIP: Dette trick frigiver en masse plads på din gamle fyldte iPhone. Læs her, hvordan du gør.

Apple iPhone 5

En fyldt iPhone kan vækkes til live igen med dette trick (Foto: MereMobil.dk)

Brugere af iPhone, særligt de mere nørdede, ser måbende til, når deres gamle 16 GB iPhone pludselig, med et simpelt trick, kan få nyt liv.

Tilbage i marts beskrev brugeren ”eavesdroppingyou”, på Reddit.com, hvordan man med et (fra Apples side) udokumenteret trick, kan frigøre temmelig meget plads på en fyldt iPhone, uden at slette noget af ens eget indhold.

Ifølge flere brugere på Reddit fjerner iOS-systemet en masse midlertidige filer fra både iOS, Apple Music, Spotify m.fl. Men selvom der slettes offline-cache fra eksempelvis Spotify, beskriver en bruger, at hans offlineplaylister på Spotify stadig eksisterer efter tricket er udført.

Det er forskelligt, hvor meget plads der frigives på den enkelte telefon, men at gå fra 800 MB til op mod 5 GB fri ledig plads, er umiddelbart opnåeligt.

- TIP: Lukning af apps på iPhone sparer ikke på strømmen

Sådan aktiveres frigivelsen af plads

  1. Tjek hvor meget ledig plads du har på din iPhone: Indstillinger > Generelt > Lagring og brug af iCloud. Se punktet ”Tilgængelig” under ”Lagringsplads”.
  1. Gå til iTunes på iPhonen. Find en film der fylder meget. F.eks. ”Ringenes herre”.
  1. Tryk på knappen ”LEJ” og derefter ”LEJ HD-FILM”.
  1. Nu undersøger systemet om telefonen har plads nok, hvilket jo ikke er tilfældet. Lad vinduet være åbent et stykke tid. F.eks. et halv minut eller deromkring, og tryk OK.

Nu skulle din telefon have frigjort pladsen, uden du har lejet eller hentet filmen. Hvis processen gentages flere gange, kan der gradvist frigives mere plads.

Det skal siges, at en lang række brugere af Reddit bekræfter fremgangsmåden virker, men nogle rapporterer også, at det ikke har fungeret på deres telefon. Det kan måske hænge sammen med, at det er forskelligt hvilket typer af apps og tjenester der er installeret på de enkelte telefoner, og dette kan skabe variationer.

Hvis du har en telefon med plads nok vil du blive bedt om koden til din Apple ID-konto, hvorefter filmen rent faktisk lejes. Så du skal kun gøre dette, hvis du har en fyldt telefon.

Bemærk: Denne artikel er skrevet den 4. april 2016. Læser du efter denne dato, kan vi ikke garantere, at Apple ikke har lukket for muligheden.

- TIP: Sådan aktiverer du Find Min iPhone
- 5 ting du skal tjekke før du køber en brugt iPhone

Mere til historien

Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har prøvet tricket, og fortæl om dine erfaringer samt hvor meget plads du har fået fri.

Læs også:
- TIP: Sådan opsætter og bruger du AirPlay

Kan købes i dag - iPhone 14 Plus er nu i handlen

Apple har haft salgsstart på 3 ud af de 4 nye iPhone 14-modeller og nu er iPhone 14 Plus endelig tilgængelig for mobilkøberne.

(mere…)
Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram