Ny aftale giver millioner til bredbånd på Fyn

Regeringen vil afsætte 200 millioner kroner til bedre bredbånd, men det er ikke nok til fynboerne, mener flere fynske borgmestre.

De næste fire år har regeringen afsat 200 millioner kroner til udbygning af bredbånd i hele landet, da et bredt flertal i Folketinget har indgået aftale om at sikre hurtigere bredbånd til yderområderne.

Den nye aftale skal give bedre bredbånd til sammenhængende områder med boliger, virksomheder og sommerhuse. Flere fynske borgmestre mener ikke, at de 200 millioner kroner er penge nok, når pengene skal fordeles ud over hele landet, skriver TV 2 Fyn.

I år afsættes 80 millioner kroner, mens der de næste tre år afsættes yderligere 40 millioner kroner om året.

- Gør-det-selv: Mobilt bredbånd til udkantsdanmark

Kommuner og borgersammenslutninger kan søge tilskud fra puljen. Det kræver at bredbåndsdækningen i området er under 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s i upload.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) forventer at op mod 25.000 boliger kan få en hjælpende hånd fra puljen. Der åbnes for ansøgninger i sommeren 2016.

Lars Christian Lilleholt har tidligere siddet i repræsentantskabet for Energi Fyn, der også driver et bredbåndsselskab. Han udtrådte i 2015.

Mere til historien

Aftalen er indgået sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre.

Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram