Smartphones og tablets har det hårdt i børnefamilier

0

Hver tredje danske familie har oplevet, at børnene har smadret enten smartphonen eller tabletten, viser ny undersøgelse.

Ødelagt smartphone (Foto: MereMobil.dk)
Ødelagt smartphone (Foto: MereMobil.dk)

En ny undersøgelse, der er foretaget af SquareTrade for Telenor viser, at 34 procent af alle danske børnefamilier har oplevet, at et barn har gjort skade på en smartphone eller tablet i løbet af en periode på 12 måneder.

Både smartphones og tablets er blevet en stor del af børns leg og den måde de er sammen socialt. Det gør også, at både smartphones og tablets er med over alt lige fra skole og hjem til kammeraterne, hvilket selvfølgelig også øger risikoen for uheld.

 – Sådan ødelægges smartphones oftest

Skaderne, som børnene i alderen 1-17 år, har påført enhederne er alt fra en smadret skærm til vandskader.

På 12 måneder er det, ifølge SquareTrade, gået ud over 220.000 smartphones og 80.000 tablets, hvilket altså i alt er hele 300.000 enheder. Skaderne sker typisk i hjemmet.

Undersøgelsen viser også, at danske forældre de seneste fem år har brugt 750 millioner kroner på reparationer og erstatninger af smartphones, tablets og bærbare computere, som deres børn har ødelagt.

Teleselskaberne og forsikringsselskaberne har efterhånden udviklet nogle forsikringer, der hjælper børnefamilierne i sådanne situationer.

 – Ødelagt mobil? Få en anden med det samme

TDC bytter også telefonen med det samme, hvis den går i stykker

– ”Når forældre møder op i vores butikker med deres børns ødelagte smartphones hører vi alle typer af historier om, hvordan børn ene er kommet til at ødelægge dem – de bliver tabt i vandpytter, de taber sten på dem eller de taber den måske ud af lommen, mens de leger. Børn skal have lov at lege, og derfor har vi også en forsikring, som tager udgangspunkt i børnenes behov, og så de kan få en erstatningstelefon uden at deres forældre behøver at tage pengepungen op af lommen,” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Undersøgelsen viser også, som du kan se i skemaerne, at tablets generelt primært går i stykker derhjemme, mens smartphonen går mere i stykker udenfor.

Mere til historien

Hvis du taber mobiltelefonen, så er det tit og ofte skærmen der lander ned i gulvet. Men hvordan kan det være? Læs mere om det her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer