Slip af med fobier med Virtual Reality

0

Virtual Reality teknologien skal gøre det lettere, at få folk med fobier i behandling og slippe af med deres fobier.

Virtual Reality
Virtual Reality

Har du en fobi, så har du sikkert før hørt, at du skal se din frygt i øjnene for at komme af med den. Og det kan være lettere sagt end gjort. Faktisk viser tal, at 60-80 procent af de, som lider af en enkeltfobi, tøver med at søge hjælp til at komme af med den. Det skriver DR.dk.

Netop derfor er forskere ved at udvikle en behandlingsmetode, der gør brug af Virtual Reality (VR).

Virtual Reality lader dig træde ind i spillet

Så du Sundhedsmagasinet på DR TV i går, så du også værten Lillian Gjerulf Kretz afprøve denne nye metode, som gør brug af VR. I eksemplet skulle hun udsættes for edderkopper i et spil-lignende univers.

– ”Ved VR bliver man ikke udsat for rigtige edderkopper, og det kan være en stor fordel, da man så lettere vil gå med til at blive behandlet,” siger Per Carlbring, som er professor i klinisk psykologi på Stockholm Universitet.

HTC Vive – her er den danske pris

Foruden det spil-lignende univers, så vil der også være en virtuel terapeut og informationer om edderkopperne, så de kan blive afmystificeret.

Hvor effektiv metoden er vides endnu ikke, men Per Carlbring mener metoden kan være et behandlingsværktøj til folk med fobier om nogle få år. Dog mener han ikke, at succesraten vil være ligeså høj som ved traditionel behandling.

 – HTC’s VR-headset solgt i 15.000 styks på 10 minutter

Tror du Virtual Reality kan være et behandlingsværktøj, hvis du var i den situation, at skulle af med en fobi?

Mere til historien

Allerede tilbage i 2014 var der snak om, at Airbus ville udstyre deres passagerer med et virtual reality headset, så de ville glemme de var ombord på et fly.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer