Virtual Reality lader dig træde ind i spillet

Med VR-briller træder du ind i spillet, der får en helt ny 360 graders dimension. Se her, hvad der sker, når Virtual Realitet tages til det yderste.

Virtual Reality

Virtual Reality

Sony, HTC, Samsung, LG, Oculus ja sågar Facebook vil gerne tale Virtual Reality (VR) op. Efter producenterne langt om længe har opdaget, at vi ikke gider 3D-briller, 3D film og 3D TV, så skal slaget udkæmpes på den næste teknologiske platform VR – Virtual Reality.

Hvis du tager et VR-headset på (den store ’head strap on’ ting med en kasse foran øjnene) kan du træde ind i en helt ny dimension. Når du kigger dig over skulderen, kan du se hvad er er bagved dig, og du kan se op på bygninger og himlen, samt kigge ned på sko og i dybe kløfter.

360-graderes teknologien giver nye muligheder i eksempelvis spil. Og spilbranchen er bare klar. Det er også forholdsvis let, at understøtte teknologien da mange spil i forvejen baserer sig på, at karakteren kan dreje rundt om sig selv. Derfor er hele det grafiske univers allerede på plads. Værre ser det ud med almindelige film, der kun skydes i ét retning. På bagsiden af skuespillerne står nemlig produktionsholdet, og ofte er en kulisse kun designet til enkeltstående vinkler.

- Samsung Gear 360 optager alt omkring dig

En række spil på markedet understøtter allerede nu Virtual Reality, skriver Computerworld.

Her er et par eksempler.

- Alien Isolation: Du bliver skræmt fra vid og sans af en intens og dyster stemning. I en kamp med Alien udfordres alle sanser med VR.

- Assetto Corsa: Intens VR-oplevelse hvor kun lugten af brændte dæk mangler. Bilspil er oplagte til Virtual Reality, da man her ligesom i en rigtig bil kan kigge bagud og til siderne.

- GTA V: Grand Theft Auto V er et kæmpe univers hvor du (i førsteperson) går og ræser rundt i bien. Med VR følger man virkelig den pulserende storby.

- Nu bliver Gear VR langt mere interessant

Når VR-headset ikke er nok

Et simpelt VR-headset er ikke nødvendigvis nok for rigtige gamere. Et eksempel er Virtuix Omni der betragtes som et lokomotiv inden for udvikling af simulatorer, der kombineres med Virtual Reality.

Brugeren bevæger sig rundt på en platform, som i spillet simulerer man går og løber. Med VR-headset på og et ”våben” i hånden, kan man for alvor leve sig ind i den virtuelle virkelighed. I 2013 rejste Virtuix Omni 1,1 millioner dollars på en Kickstarter-kampagne.

Virtuix Omni begyndte i januar at lande hos forbrugerne. Præsentationen foregik i 2015 ved CES i Las Vegas.

Se herunder hvordan Virtuix Omni fungerer

https://www.youtube.com/watch?v=5p2AkER0E1A

Mere til historien

Samsung går et slag for Virtual Reality med Samsung Galaxy S7 og S7 Edge. I en kampagneperiode gives Samsung Gear VR gratis med, når man køber en S7-telefon.

Gik du også ind i fladskærmen? VR-spil skal tæmmes

Forskere på Københavns Universitet har nærstuderet YouTube-videoer for at undgå uheld med virtual reality.

(mere…)
Nokia dropper Virtual Reality

Nokia har valgt at droppe Virtual Reality. De vil i stedet satse på det digitale sundhedsmarked.

(mere…)
Samsung Gear VR (SM-R324) test - VR nu med controller

TEST: Samsung Gear VR kan købes med controller (SM-R324). Vi har set nærmere på, om det løfter oplevelsen eller om du er bedre stillet uden. (mere…)

HTC barberer 1.500 kroner af VR-brille

HTC’s Virtual Reality headset Vive er i dag blevet betydelig billigere, men det er stadig dyrt.

(mere…)
HTC lancerer trådløst Vive VR headset

HTC har netop annonceret, at de er på vej med deres Vive VR-headset i en trådløs variant.

(mere…)
Det kan du vente: Teknologier der kan ændre vores verden

Robotterne kommer for alvor, kunstig intelligens tager over og vores måde at tænke betaling på vil ændre sig i de næste ti år, spår eksperter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram