Musikere til kamp mod YouTube

KORT NYT: YouTube kan blive en trussel for musikproducenterne. Derfor går musikbranchen nu til kamp mod tjenesten for at sikre fair aflønningsaftaler.

YouTube

YouTube

I 2015 betalte Spotify, TDC Play og andre brugerbetalte streamingtjenester 305 millioner kroner til den danske musikbranche, viser tal fra IFPI, som er musikselskabernes brancheorganisation.

Men videotjenesten YouTube betalte kun 18 millioner kroner, selvom det er den største platform i verden når det kommer til musik og underholdning. Det skriver Politiken.

 – YouTube Music – skærpet konkurrence til Spotify

Det presser nu den europæiske musikbranches rettighedshavere og pladeselskaber til, at få EU Kommissionen til at lave nye regler og sikre mere fair aflønningsaftaler.

IFPI vurderer, at den danske musikbranche går glip af et trecifret millionbeløb da nogle EU-regler gør, at YouTube kan ”kaldes en passiv mellemmand for musikdeling” frem for en musiktjeneste på linje med Spotify, Apple Music og lignende. Det skriver DR.dk.

 – Apple: Væk med gratis musik fra Spotify og YouTube

Det menes også, at en platform som YouTube kan udgøre en stor trussel for musik- og kulturproducenter, som leverer af indholdet til tjenesterne.

Mere til historien

MereMobil.dk har også en YouTube-kanal, hvor vi uploader diverse videoer fra det første kig på en telefon til en endelig anmeldelse. Du kan finde os på YouTube her. Og hvis du kunne tænke dig at se hvilke web-tv indslag, som blev de mest sete sidste år, så kan du se vores top 10 her.


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.