YouTube Music – skærpet konkurrence til Spotify

YouTube Music kan i dag hentes via Google Play og øger dermed konkurrencen og presset på etablerede Spotify.

YouTube forsøger med ny enkeltstående applikation at tiltrække musikelskere til deres univers. Applikationen har fået det nemme navn YouTube Music.

YouTube Music

YouTube Music

I et indlæg på tjenestens officielle blog kan Google fortælle, at YouTube til dato har udbetalt mere end tre milliarder dollars til musikindustrien. Dette takket være mere end 1 milliard potentielle brugere, ifølge Google.

– Apple Music: Klar til Android

Med YouTube Music er idéen at skabe en legeplads til kunsterne, deres musik og deres univers – samlet i én applikation. Idéen er ikke ny, da Spotify og Apple Music allerede enten har musikvideoer implementeret i deres app, eller arbejder på det.

Som det er ved at være kutymen med Google, så har de selvfølgelig lanceret applikationen til både Android og iOS fra starten, så verdens to største mobilplatforme kan udnytte selskabets nyhed.

– Apple: Væk med gratis musik fra Spotify og YouTube

Desværre må Danmark og størstedelen af omverdenen undvære herligheden, YouTube Music er kun tilgængelig i USA i første omgang. Forsøger man at downloade applikationen uden om Google Play, kommer man ikke langt før man bliver mødt med ”adgang forbudt”-skiltet.

– Kunstnerne tjener flere penge på streaming 

YouTube Music

YouTube Music

Prisen for YouTube Music er i USA angivet til 9,99 dollars, hvilet kommer til at ligne mange andre tjenester, der herhjemme koster i omegn af 79 kroner per måned.

Med et abonnement på Youtube Music får man selvfølgelig reklamefri musik, videoer, musiktekster, koncertvideoer og ikke mindst offline afspilning.

Desuden bliver det også muligt at lytte til musik og bruge andre applikationer samtidig, ligesom det også bliver muligt at lytte med mobilskærmen slukket – noget der IKKE er muligt med den originale YouTube applikation.

YouTube Music videopræsentation

Mere til historien

Hvis eller når tjenesten kommer til Danmark, bliver der 14 dages prøveperiode, hvor tjenesten kan afprøves. En beskeden prøveperiode sammenlignet med Apple Music der tilbyder 90 dage – en tjeneste der netop er kommet til Android platformen.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram